Κρήτη

Κρήτη: Δύο ασθενείς στην Εντατική με κορωνοϊό

γυναίκα κορωνοϊός μάσκα

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κρήτης με κορωνοϊό, σήμερα Πέμπτη.

Πρόκειται για τον 53χρονο Γερμανό ο οποίος νοσηλευόταν στην κλινική Covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου και καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ χθες.

Στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου παραμένει ο 76χρονος άνδρας.

Στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένας 70χρονος Αμερικανός.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 8 νέα κρούσματα στην Κρήτη, έξι στο Ηράκλειο και δύο στο Ρέθυμνο, ενώ χθες αργά το απόγευμα διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός ένας εργαζόμενος στο ΠΑΓΝΗ ο οποίος μπήκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επέβαλαν πρόστιμα σε εκπαιδευτικούς παρά τις βεβαιώσεις και τα μέτρα προστασίας

κορωνοϊός έλεγχος κυκλοφορίας παραβάσεις μέτρων

Πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστος καλούνται να πληρώσουν τρεις εκπαιδευτικοί από τη Λάρισα οι οποίοι υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων!

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε από την αστυνομία - στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού - βρέθηκαν και οι τρεις να επιβαίνουν σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς με αυτό τον τρόπο μετακινούνταν όλο αυτό το διάστημα. Παρά το γεγονός πως είχαν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις κίνησης προς τον χώρο εργασίας τους και φορούσαν εντός του οχήματος τις προστατευτικές μάσκες, οι αστυνομικοί έκοψαν κανονικά τις κλήσεις με τα πρόστιμα!

Η κλήση που βεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς
Η κλήση που βεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, όταν απευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας να μην τους επιβληθούν τα πρόστιμα, καθώς τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και είχαν τα σχετικά έγγραφα που προβλέπει η νομοθεσία για την κίνηση των εκπαιδευτικών, το αίτημά τους έπεσε στο κενό!  

Η βεβαίωση κίνησης εκπαιδευτικών που έχει χορηγηθεί κανονικά!
Η βεβαίωση κίνησης εκπαιδευτικών που έχει χορηγηθεί κανονικά!

Το σωματείο εκπαιδευτικών και ο σύλλογος ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής Θεσσαλίας, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κινητοποιήθηκε υπέρ των εκπαιδευτικών, σε ένα θέμα το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αναμένεται να απασχολήσει και το αρμόδιο υπουργείο.