Κρήτη

Κρήτη: Δήμαρχοι αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη... επειδή κάνουν έργα!

λακκούβες μίλατος

Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη βρίσκονται, συχνά, αιρετοί στην Κρήτη που παίρνουν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση ζημιών, χωρίς να είναι στην αρμοδιότητά τους, μετά από καταγγελίες!
Την ώρα που σε πολλές περιπτώσεις, σε επίπεδο Κρήτης, οι αιρετοί, ακόμη και για τα αυτονόητα ακολουθούν πιστά το γράμμα του Νόμου  με τραγικές, συχνά, συνέπειες για τους πολίτες, υπάρχουν κι εκείνες οι περιπτώσεις αιρετών που, αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα τους, παίρνουν την πρωτοβουλία για τα κακώς κείμενα ώστε να προλάβουν καταστάσεις.
Δυστυχώς όμως, συχνά καταλήγουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη …
Μία τέτοια περιπέτεια αφηγήθηκε μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη», στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός.
Όπως είπε, προ ημερών, έστειλε συνεργείο του δήμου για αποκατάσταση ζημιών στον παραλιακό της Μιλάτου, όπου είχαν παρατηρηθεί, τελευταία, προβλήματα λόγω των καιρικών φαινομένων, και υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες.
Αν και, όπως είπε, δεν ήταν στην αρμοδιότητά του, προχώρησε σε αυτή την κίνηση για το κοινό καλό.
Ωστόσο, μετά από καταγγελία, όπως είπε, του πρώην προέδρου της κοινότητας, οι εργαζόμενοι του δήμου κατέληξαν στο … αυτόφωρο!
Ευτυχώς, η περιπέτεια σταμάτησε εκεί και δεν δόθηκε συνέχεια. Το περιστατικό αποδεικνύει, όμως, περίτρανα το μέγεθος του προβλήματος σε όλη τη χώρα με την κρατική μηχανή και τη σχέση της με τη συνέπεια και την υπευθυνότητα.
Για την δική του περιπέτεια, όμως, μίλησε και ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, του οποίου ο δήμος «χτυπήθηκε» όσο λίγοι από την πρόσφατη κακοκαιρία
Ο κ. Μαλανδράκης, λοιπόν, μέσα στη «βροχή» των προβλημάτων με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος, προχώρησε, χωρίς να σκεφτεί αρμοδιότητες και ευθύνες, στον καθαρισμό ρεμάτων… Όμως, μετά από καταγγελίες ιδιώτη, βρέθηκε κι αυτός μπλεγμένος με τη δικαιοσύνη …

Ελένη Μπουρμά
 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές

φυλακές νεάπολης

Μεγάλη και ταυτόχρονα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε χθες βράδυ στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε κελιά κρατουμένων στην οποία συμμετείχε ακόμα και η ΕΚΑΜ Κρήτης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

14 αυτοσχέδια μαχαίρια,
5 αυτοσχέδιες μεταλλικές ράβδοι,
2 κινητά τηλέφωνα,
φορτιστής κινητού τηλεφώνου,
3 μπουκάλια κρασί,
23 δισκία διαφόρων χρωμάτων, αγνώστων ουσιών και
50 ευρώ.

Οι πληροφορίες λένε ότι σχηματίστηκε εκ νέου δικογραφία σε 8 άτομα εκ των οποίων οι τέσσερις Έλληνες.

Στην επιχείρηση που στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, συμμετείχαν και αστυνομικοί από το ΤΑΕ και ΚΑΕ Λασιθίου. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στο νοσοκομείο οδηγός ΙΧ μετά από τροχαίο

Θρίλερ με 37χρονο που βρέθηκε νεκρός

Ηράκλειο: Ζημιές σε αυτοκίνητα μετά την... ματαίωση του κορωνοπάρτι