Κρήτη

Το γλέντι που κατέληξε σε τραγωδία - Νεκροί και οι τέσσερις

308215.jpg

Τραγικός επίλογος γράφτηκε στην υπόθεση των τεσσάρων ατόμων η ιστορία των οποίων συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε ότι στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, βρέθηκαν και οι τέσσερις σοροί. 

Αρχικά είχε γνωστοποιηθεί ότι βρέθηκαν δύο σοροί χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιος ακριβώς βρέθηκε ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, οι Αρχές εντόπισαν και τα τέσσερα άτομα, δυστυχώς νεκρά.

Η οικογένεια επέστρεφε από γάμο στην Πόμπια ωστόσο η διαδρομή της επιστροφής έμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία.
Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με συνέπεια και οι 4, να χάσουν τη ζωή τους. 

 

 

(Φωτογραφίες από την ανάσυρση των σορών)
Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής, Νίκο Λαγουδάκη, το αυτοκίνητο βρέθηκε σε βάθος 2,5 μέτρων σε ένα σημείο της κοίτης του ποταμού όπου υπήρχαν πολλά φερτά υλικά και λάσπες. 
 

Τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν κλειστά ενώ το σπάσιμο αποδίδεται στα φερτά υλικά, δηλαδή στα χτυπήματα που δέχθηκε το αυτοκίνητο. 
Να σημειωθεί ότι το μοιραίο βράδυ, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε δύο κλήσεις από την οικογένεια που κινδύνευε.
 

Η πρώτη ήταν από τη νεαρή γυναίκα. Η κλήση της διήρκεσε 13 δευτερόλεπτα χωρίς να προλάβει να ολοκληρωθεί ενώ η δεύτερη έγινε από τον άτυχο νεαρό σύζυγό της και διήρκεσε περίπου 50 δευτερόλεπτα. 
Σχεδόν ταυτόχρονα, κλήσεις από την οικογένεια έγιναν και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών κι από κει και πέρα θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία. 
Το ζευγάρι αφήνει πίσω του ένα κοριτσάκι μόλις έξι μηνών...

Κρήτη

Ηράκλειο: Συγκίνηση στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Με φόντο τον ενετικό φρούριο του Κούλε, το εμβληματικό μνημείο της πόλης που αγάπησε και υπηρέτησε τόσο μέσα από τη μαχόμενη δικηγορία όσο και την αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε απόψε (14/6) η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο "Καφέ Μαρίνα" στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, παρουσία της οικογένειάς του, τοπικών φορέων, στελεχών της αυτοδιοίκησης, του νομικού κόσμου, συγγενών και φίλων του αείμνηστου Δημήτρη Ξυριτάκη, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον θάνατό του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Σανουδάκης με τίτλο: "Δημήτρη Ξυριτάκη Αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης", όπου παρουσιάζεται η πλούσια δράση του κατά την διάρκεια της Χούντας.

Η αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης, με τα στοιχεία Δημοκρατική Ένωση Κινήσεων Αντίστασης (Δ.Ε.Κ.Α.), ξεκίνησε ως ένοπλη αντίσταση στο νησί, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της δικτατορίας, με πλατιά οργάνωση.

Από τα βασικά στελέχη της υπήρξε ο Δημήτρης Ξυριτάκης, όντας φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Οργανωμένος στην προδικτατορική Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία (Ε.ΔΗ.Ν), στήριζε την κεντροαριστερά κατά τη διάρκεια της Αποστασίας (1965-1967).

Με την έναρξη της δικτατορίας, οργανώθηκε, μαζί με επίλεκτα πρόσωπα του νησιού, στην Οργάνωση "Δ.Ε.Κ.Α". Όταν, όμως, η ένοπλη δράση της Οργάνωσης προδόθηκε, ο Ξυριτάκης, όπως και τα λοιπά στελέχη, συνελήφθη, καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο και εξορίστηκε στην Αίγινα.

Ως το τέλος της ζωής του διατήρησε την εντιμότητα, την ακεραιότητα, το ήθος και την αξιοπρέπειά του, παραμένοντας σταθερός στις αρχές και αξίες του.

Είναι, μάλιστα, επιτυχής ο χαρακτηρισμός που του είχε δοθεί, του μαχητή και διανοούμενου δικηγόρου, σε εποχή, μάλιστα, έκπτωσης του πολιτικού βίου και λόγου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ομόφωνη απόφαση για νέα απεργία με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

"Ζούγκλα" η παραλιακή του Ηρακλείου - Έκτροπα καταγγέλλουν κάτοικοι στο Ράδιο Κρήτη

Πολύφερνη "νύφη" το λιμάνι του Ηρακλείου - Τεράστιο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση!