Κρήτη

Κρήτη: Φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο

ΙΧ

Με ιμάντες επιχειρούν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις να ανασύρουν το αυτοκίνητο της οικογένειας το οποίο βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο όπου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεοποτάμου. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει δύο νεκρούς μέσα στο αυτοκίνητο ενώ επικρατεί για τους άλλους δύο αγνοούμενους.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, φαίνεται το πάνω τμήμα της οροφής του ΙΧ καθώς έχει υποχωρήσει η στάθμη του νερού. Το όχημα εντοπίστηκε έπειτα από 35 περίπου ώρες ερευνών, σε ένα σημείο που είναι καλυμμένο από καλαμιές, λάσπη και νερό.

(Από το σημείο όπου βρέθηκε το ΙΧ)
 

 

 

(Από τις έρευνες μετά την ανεύρεση του ΙΧ)
 

(Τραγική φιγούρα, ο πατέρας του αγνοούμενου Κώστα Γιαννακάκη, Μανώλης)
 

 

(Συγκλονισμένοι συγγενείς παρακολουθούν τις έρευνες των Αρχών)

 

 

 

(Από τις έρευνες των Αρχών νωρίτερα)

Κρήτη

Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Επεκτείνεται το τμήμα οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής

ΔΥΠΕ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα πολύ σημαντικό έργο για την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το οποίο αποτελούσε πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πρόκειται για την επέκταση του Τμήματος Οξέων Περιστατικών της κλινικής. 

Η πρόταση και η αρχική προμελέτη του έργου «Επέκταση του Τμήματος οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής» υποβλήθηκε προ δεκαετίας από την Τεχνική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ ,ωστόσο το έργο παρέμεινε στα «χαρτιά». Με συντονισμένες ενέργειες και την αγαστή συνεργασία της Διοίκησης της 7ηΥΠΕ, του ΠΑΓΝΗ, του Συλλόγου «Υδρία» και της εταιρίας «Πλαστικά Κρήτης» η μελέτη του έργου χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία «Πλαστικά Κρήτης», ενώ η υλοποίηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. 

Η επέκταση του Τμήματος Οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ»  είναι το 1ο μεγάλο έργο για την Υγεία στην Κρήτη το οποίο χρηματοδοτείται  από πόρους της 7ης ΥΠΕ. 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, προβλέπεται η επέκταση του υφιστάμενου Τμήματος Οξέων σε διώροφο κτίσμα συνολικού εμβαδού 400τ.μ. Στον ισόγειο χώρο του κτιρίου, εμβαδού 240τ.μ θα κατασκευαστούν μεταξύ των άλλων δύο (2) θάλαμοι νοσηλείας, ενιαίος  χώρος τραπεζαρίας και καθιστικού, αίθουσα ιατρών, νοσηλευτικός σταθμός και υποστηρικτικοί χώροι, ενώ στο πρώτο όροφο, εμβαδού 162 τ.μ, προβλέπονται αίθουσα σεμιναρίων και γραφεία. 

Για την εξέλιξη αναφορικά με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του αυτού έργου, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ενημέρωσε τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη, τον αν. Διοικητή Στέλιο Κτενιαδάκη, την αν. καθηγήτρια Ψυχιατρικής Μαρία Μπάστα, τον Δ/ντη και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ψυχιατρικής ΠΑΓΝΗ «Υδρία», Γιώργο Ψιστάκη. 

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ σε δηλώσεις της ανέφερε: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη συνεργασία. Ως 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Υγείας αρχές του 2020 και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εξασφαλίσαμε το 1ο μεγάλο έργο που χρηματοδοτείται στην Υγεία από πόρους της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης από ιδρύσεως της. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα την εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης» η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της υγείας και είναι δίπλα μας από την ανάληψη των καθηκόντων μας».

 

Διαβάστες επίσης:

"Χτύπησαν" εγκληματική ομάδα με χιλιάδες δενδρύλλια και όπλα - Συλλήψεις και στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι 25 δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους

Ηράκλειο: Βρέθηκε η 53χρονη