Κρήτη

Κρήτη: Αντιδράσεις επιχειρήσεων για τον αποκλεισμό τους από τα 50 εκατ. ευρώ

Χρήματα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις ελεύθερων επαγγελματιών και άλλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχετικά με την εξαίρεση τους από το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που υλοποιεί η περιφέρεια Κρήτης με την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση των 50 εκατ ευρώ.

Ένας από τους κλάδους που μένει εκτός λόγω ΚΑΔ είναι και οι ιδιοκτήτες ταξί στις μεταφορές με τον πρόεδρο του σωματείου Ηρακλείου κ. Λευτέρη Πετράκη να ζητά ενίσχυση των ταξί εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής ζημιάς που έχουν υποστεί.

Υπάρχει αγανάκτηση από τους μικρομεσαίους, είπε στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη, ο πρόεδρος του σωματείου καθώς λίγες επιχειρήσεις θα λάβουν την επιχορήγηση από 3000 έως 40000 ευρώ.

Πρέπει,ανέφερε το πρόγραμμα να ανοίξει και για άλλους ΚΑΔ που δεν περιλαμβάνονται στην επιλεξιμότητα ενώ επεσήμανε ότι και το κόστος για την κατάθεση αίτησης είναι υπέρογκο καθώς απαιτείται από τα φοροτεχνικά γραφεία 300 ευρώ για την κατάρτιση του φακέλου και ποσοστά από την κατάθεσή του στη σχετική πλατφόρμα.

Αν υπολογίσουμε είπε ότι υπάρχουν 25.000 επιχειρήσεις επί 300 ευρώ συν το ποσοστό τότε από τα 50 εκατ,τα 15 θα πάνε στα λογιστικά γραφεία.

Απαντώντας ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Παύλος Μπαριτάκης διευκρίνισε ότι τα κριτήρια επιλεξιμότητας,τη βαθμολόγηση,τα δικαιολογητικά και τους ΚΑΔ που μπορούν να χρηματοδοτηθούν αποφάσισε το αρμόδιο υπουργείο και είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις περιφέρειες που εκτελούν παρόμοια προγράμματα στήριξης.

Θα μπορούσαν είπε να γίνουν αλλαγές μόνο αν αποφασιστούν κεντρικά ενώ για το κόστος στα φοροτεχνικά γραφεία για την κατάθεση της αίτησης τόνισε ότι είναι θέμα της ελεύθερης αγοράς.

 

Πάντως πολλοί επαγγελματίες ζητούν να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα  ειδικά για όλες  τις επιχειρήσεις που θα αποκλειστούν με σκοπό της ενίσχυση της ρευστότητάς τους όπως και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις

 

 

Κρήτη

Λασίθι

Τον Άγιο Νικόλαο θα επισκεφθούν Πλακιωτάκης και Οικονόμου

Γιάννης Πλακιωτάκης

Τον  Άγιο Νικόλαο αναμένεται να επισκεφθούν  την Παρασκευή το πρωί,ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης καθώς και ο  Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Η συζήτηση με τους τοπικούς φορείς θα αφορά  θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα οποία είναι σε εξέλιξη ή υπάρχουν εκκρεμότητες.

ειδησεις σημερα 

Δήμος Ηρακλείου: Διαδικτυακή Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Περιφερειακής Επαρχιακής Οδού Χανίων-Κισσάμου

Κρήτη: Απαξιεί να απαντήσει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ για τη βεβήλωση του τάφου

Ο Σταύρος Αρναουτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Γης