Κρήτη

Καθήκοντα Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ αναλαμβάνει ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Μιχάλης Καραμαλάκης

Καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνει ο Ηρακλειώτης Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος Αρχηγού, Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Η παραίτηση του Πατρινού Αξιωματικού, λίγες ώρες μετά την ανάληψη καθηκόντων του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φέρνει αναπόφευκτα εξελίξεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η νέα πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, θα προχωρήσει σε κρίσεις στο Σώμα που ίσως φέρει αλλαγές και σε επίπεδο Κρήτης.

Για την ώρα όμως δεν μπορεί να γίνει σύγκλιση ΚΥΣΕΑ, άρα ούτε και κρίσεις κι αυτό γιατί το ΚΥΣΕΑ είναι εκείνο που παύει και ορίζει τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και ως εκ τούτου, ο Μιχάλης Καραμαλάκης θα ασκεί καθήκοντα Αρχηγού μέχρι να ξεπεραστούν τα "εμπόδια" και να μπορέσει να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ και να γίνου οι κρίσεις και στους υπόλοιπους Αντιστρατήγους κοκ.

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας» ανέφερε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Προανήγγειλε επίσης ότι «θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία».

«Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος» πρόσθεσε.

 

Κρήτη

Κρήτη: Έκκληση ιδιοκτητών στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

τουριστικά λεωφορεία

Δημόσια έκκληση μέσω του Ράδιο Κρήτη απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, Στράτος Μαγκουσάκης.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι συνεχίζουν για 37η ημέρα την απεργία τους διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, ζήτησε να κατανοήσουν τις σημερινές συνθήκες στον κλάδο και στο επάγγελμα που έχει επιφέρει η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στα τουριστικά λεωφορεία με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια οικονομική απώλεια και δεσμεύτηκε εφόσον τα πράγματα το 2021 γίνουν καλύτερα, να επιστρέψουν στα μέχρι πρότινος εργασιακά ισχύοντα.

Το τουριστικό λεωφορείο σήμερα όπως ο ίδιος εξήγησε, υπό αυτές τις συνθήκες περιορισμού και όπως πολύ καλά γνωρίζουν και οι οδηγοί, δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η επιβίωση προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αυτών των ανθρώπων μελλοντικά, αλλά και η επιχειρηματική μας παρουσία για τα επόμενα χρόνια.

 Ο ίδιος μιλώντας στον Κώστα Συλιγάρδο και στο Ράδιο Κρήτη, αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες με σχετική επιστολή προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία θα ζητήσει την οικονομική ενίσχυση σε διαφορετική βάση από τα λεωφορεία που υπάγονται στα ΚΤΕΛ στα οποία ηδη εχει αποφασιστεί να δοθεί το ποσο των 2 χιλιάδων ευρώ, μιας και τα δικά τους λεωφορεία ήταν σε πλήρη αναστολή λειτουργίας καθόλη τη διάρκεια της καραντίνας αλλά και μετα το πέρας αυτης. Και οι πληροτητες ηταν χαμηλές λόγω της χαμηλής τουριστικής κίνησης και του περιορισμού που επέβαλλαν τα μετρα. Αλλά και για το ότι δεν εχουν τη δυνατότητα να κόβουν εισιτήριο, άρα να δημιουργούν ρευστότητα στο ταμείο τους.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας τριμερής συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο δόθηκε μία προθεσμία στις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να βρεθεί λύση.

Ακούστε τη συνέντευξη του Στράτου Μαγκουσάκη: