Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: To καλωσόρισμα του Μανώλη Μπελαδάκη στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Image
μπελαδακης νεοδιόριστοι
 clock 21:48 | 19/08/2022 writer icon newsroom ekriti.gr

Τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, καλωσόρισε και χαιρέτισε σήμερα ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκης.

Ο κ. Μπελαδάκης είπε:

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τις νέες και τους νέους συναδέλφους που διορίστηκαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και ως Διευθυντής της έχω την εξαιρετική τιμή να διεξάγω την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία ορκωμοσίας τους.

Με το ρόλο αυτό έχω την ευκαιρία να συζητώ μαζί τους, να απαντώ στα ερωτήματα και στις απορίες τους και να μπορώ να διακρίνω στο βλέμμα τους τον ενθουσιασμό και την αγωνία που τις/τους διακατέχει. Έχοντας κι εγώ, όπως και όλοι όσοι υπηρετούμε στη δημόσια εκπαίδευση, βιώσει ανάλογες εμπειρίες, θα ήθελα και από εδώ να εκφράσω τα εγκάρδια συναισθήματα όλης της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Αγαπητές/-οί συνάδελφοι,

εκ μέρους όλων των συναδέλφων και των στελεχών σας καλωσορίζω με χαρά και σας εύχομαι να έχετε μια καλή και επιτυχημένη σταδιοδρομία στην εκπαίδευση, εκπληρώνοντας κάθε όνειρο και επιδίωξή σας. Σας διαβεβαιώνω ότι θα έχετε την υποστήριξη και τη συμπαράσταση όλων των παλαιότερων και έμπειρων συναδέλφων, των Διευθυντών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων που θα υπηρετήσετε καθώς και όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσής μας.

Ο διορισμός σας συμβολίζει την εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητάς μας στις ικανότητες και την επάρκειά σας να ανταποκριθείτε με επαγγελματική συνέπεια στις υψηλές και κρίσιμες απαιτήσεις της δημόσιας εκπαίδευσης.

Από τώρα και στο εξής αναλαμβάνετε ένα σημαντικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία και είμαστε όλοι σίγουροι ότι συναισθάνεστε πλήρως το βάρος των καθηκόντων σας. Πολλές και πολλοί από εσάς έχετε εμπειρίες των δυσκολιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου, έχοντας υπηρετήσει ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τα προηγούμενα χρόνια, κάποιες/-οι πολλά και κάποιες/-οι λίγα χρόνια

. Όλες και όλοι, όμως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το σχολείο μας είναι μια κυψέλη δημιουργίας και κοινωνικής αναμόρφωσης, που στηρίζεται στην αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την αμέριστη συνεισφορά όλων μας, και ότι πρέπει να εργαζόμαστε με αίσθημα δικαίου, ευαισθησία για τις ανθρώπινες ανάγκες, αλλά και επιμονή στην τήρηση των κανόνων και την ανάπτυξη των ηθικών αξιών. Επιφορτίζεστε, όπως και όλοι μας εδώ και χρόνια, ένα χρέος απέναντι στα παιδιά μας, τις μαθήτριες και τους μαθητές μας υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας τους στο μαγικό ταξίδι της γνώσης και της παιδείας.

Image
μπελαδακης νεοδιόριστοι

Αναλαμβάνετε το καθήκον να προσφέρετε στις μαθήτριες και τους μαθητές σας ευκαιρίες επιτυχίας και συμμετοχής στην εκπαίδευση και την κοινωνία με όρους ισότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας, χωρίς αποκλεισμούς, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Από τη μεριά μου και γενικότερα από τη μεριά της Διοίκησης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη βοήθεια των συνεργατών μου και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.&Δ.Ε. Κρήτης, καθώς και της κεντρικής διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να επιτελέσετε αυτό το ρόλο όσο γίνεται πιο γόνιμα και αποτελεσματικά.

Να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι θα βρεθούμε δίπλα σας για να σας υποστηρίξουμε να αντιμετωπίσετε όσα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιαστούν, έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι βασική προϋπόθεση για την πλήρη και αποτελεσματική εκπαίδευση ενός μαθητή είναι η συνάντησή του και η παιδαγωγική του σχέση με έναν εκπαιδευτικό σε μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα διδασκαλίας και σε ένα καλά οργανωμένο σχολείο. Γι’ αυτό, κύριο μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις αυτής της συνάντησης με τους καλύτερους όρους.

Στο πλαίσιο της εργασίας σας, σας προτρέπω να απεμπολήσετε οποιαδήποτε ιδέα που ακυρώνει το ρόλο σας και να αντισταθείτε στις ιδεοληψίες που ισχυρίζονται πως «τίποτε δεν εξαρτάται από το δάσκαλο». Αυτές οι ιδεοληψίες θα σας παγιδέψουν σε ένα παθητικό και ανούσιο ντετερμινισμό που θα σας περιθωριοποιήσει κοινωνικά και θα σας αποδυναμώσει επαγγελματικά. Σας προτρέπω επίσης να αποφύγετε και οποιαδήποτε σειρήνα ματαιοδοξίας περί «παντοδυναμίας του δασκάλου», γιατί κάτι τέτοιο θα σας οδηγήσει σε απογοητεύσεις και ματαιώσεις.

Η μόνη αληθινή τοποθέτηση που έχει ανάγκη το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι εκείνη που θέλει τον εκπαιδευτικό πρωτοπόρο και εμπνευστή μιας πορείας αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης και μετασχηματισμού του δημόσιου σχολείου στα πλαίσια της σχετικής του αυτονομίας, όπως καθορίζεται από το θεσμικό και νομικό πλαίσιο στη βάση του Συντάγματος. Στην προσπάθεια αυτή θα χρειαστείτε την υποστήριξη όλων των παλιότερων συναδέλφων και τη δική μου.

Σας διαβεβαιώνω ότι μπορείτε να μας εμπιστευθείτε για οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί και να ζητήσετε την αλληλεγγύη και τη βοήθειά μας οποτεδήποτε χρειαστεί. Μέσα από τη συνεργασία και την κοινή δέσμευση στους στόχους των σχολείων, παραμερίζοντας κάθε αντίληψη που βάζει το «το εγώ πάνω από το εμείς» θα επιτύχουμε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη το όραμα μιας ανθρωπιστικής και σύγχρονης Παιδείας.

Θα χρειαστεί, επίσης, να συνεχίσετε να αναπτύσσεστε επιστημονικά και επαγγελματικά. Η εκπαίδευση είναι ένα πεδίο που απαιτεί επαγγελματίες με επιστημονικό κύρος και ακαδημαϊκά προσόντα, καθώς η σχέση με τη γνώση προϋποθέτει αφοσίωση και προσήλωση σε επιστημονικούς και πνευματικούς κανόνες. Σας προτρέπω, λοιπόν, να αναζητάτε πάντα ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης μέσα από επιμορφωτικές δράσεις και να συμμετέχετε σε δίκτυα, που δίνουν ευκαιρίες ανταλλαγής και αλληλεπίδρασης σε ιδέες, πρωτοβουλίες και καινοτόμες πρακτικές.

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

με τη βεβαιότητα ότι θα προσφέρετε όλες και όλοι τον καλύτερο εαυτό σας για ένα σχολείο ποιοτικά αναβαθμισμένο σας καλωσορίζω και πάλι και εύχομαι καλή επιτυχία στους επαγγελματικούς και τους προσωπικούς σας στόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου: Kινητοποιήσεις για το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών

Ιεράπετρα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Κατερίνας Φραγκάκη

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξημένες οι τιμές των προμηθευτών για τον Σεπτέμβριο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis