Κρήτη

Ηράκλειο: Πότε έρχεται ο Σπίρτζης - Τι θα πει για ΒΟΑΚ, Καστέλι και κόμβους

χρήστος σπίρτζης

Στο Ηράκλειο θα βρεθεί την επόμενη Πέμπτη 24 Μαίου ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προκειμένου να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για τη δημοπράτηση του ΒΟΑΚ, και το αεροδρόμιο Καστελίου και άλλα έργα. 
Ο κ. Σπίρτζης αναμένεται να παρουσιάσει το περιεχόμενο του διαγωνισμού, με το χρονοδιάγραμμα να "δείχνει" εργολάβο στον ΒΟΑΚ στις αρχές του 2019. Για το αεροδρόμιο Καστελίου η εγκατάσταση παραχωρησιούχου θα γίνει πριν το τέλος του 2018.
Στο θέμα της επίσκεψης Σπίρτζη αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης ο οποίος είπε ότι η δημοπράτηση των πολύπαθων και πολύνεκρων κόμβων Αχλάδας και Αγίας Πελαγίας, θα γίνει στις 15 Ιουνίου.
Παράλληλα ο κ. Βαρδάκης, είπε ότι μπαίνουν στηθαία στην παράκαμψη Γέργερης - Πανασσού, λέγοντας ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία αύριο Παρασκευή ή μεθαύριο Σάββατο.
Ο βουλευτής έκανε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να υπογράψουν για τις απαλλοτριώσεις στο τμήμα της Γέργερης που είναι υπό κατασκευήν, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος απένταξης του έργου.
Τέλος για το το έργο στη ράμπα του Κοκκίνη είπε ότι το εργο θα παραδοθεί στις 15 Ιουνίου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία