Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι ράμπες της οργής στου Κοκκίνη Χάνι - Πότε ολοκληρώνεται το έργο

29216715_1997155980551670_1612788295849213952_n.jpg

Με ρυθμούς... χελώνας εξελίσσεται το έργο στις ράμπες, στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι, με αποτέλεσμα η ανησυχία και η αγανάκτηση των κατοίκων να εντείνεται.

Αιτία δεν είναι άλλη απο το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και ταυτόχρονα και οι απαιτήσεις των πολιτών, μέσα στις οποίες είναι και η χρήση του καλύτερου δυνατού οδικού δικτύου.

Μπορεί ο εργολάβος του έργου να κινείται μέσα στο συμβατικό χρονοδιάγραμμα, το οποίο λέει πως το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τον ερχόμενο Αυγουστο, όμως αυτό δε σημαίνει, όπως λέει ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, πως πρέπει να παραδοθεί τότε!

«Ο εργολάβος εκτελεί το έργο με αργούς ρυθμούς. Για αυτό τόσο εμείς, όσο - κυρίως ο ΟΑΚ ως αρμόδιος φορέας, πιέζουμε όσο μπορούμε, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο άμεσα», τονίζει ο κ. Μαστοράκης.

Υπομονή...

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση στου Κοκκίνη Χάνι έχει μπει τους τελευταίους μήνες σε τροχιά υλοποίησης, με στόχο να γίνει ακόμη πιο εύκολη η καθημερινότητα των πολιτών.

Συμφωνα με τον κ. Μαστοράκη, το Δήμαρχο Χερσονήσου, το πολυαναμενόμενο έργο, έχει μπει σε φάση υλοποίησης, ενώ λίγο καιρό πριν, ήταν μια υποδομή που θα μπορούσε να κλείσει εντελώς. 

Οπως σημειώνει αν δεν υπηρχε η παρέμβαση του Δήμου, του ΟΑΚ και όλων όσων συνέδραμαν ωστε να υπαρξει θετική εξέλιξη στο θέμα των ραμπών, θα γινόταν πράξη το καταστροφικό σενάριο του οριστικού κλεισίματος τους.

«Φυσικά και δεν κάνουμε εκπτώσεις, όμως αναλογιζόμενοι τι θα μπορούσε να έχει συμβεί, θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη», σημείωσε ο κ. Μαστοράκης χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Κάτω Βάθειας μιλώντας στο Ραδιο Κρήτη, ο κ. Δημήτρης Φανταουτσάκης ανέφερε πως το έργο έχει εξοργίσει τους πολίτες. «Μας είχαν πει ότι θα ανοίγανε οι ράμπες, όμως το έργο δεν ολοκληρώνεται, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο κόσμος, τη στιγμή που η κίνηση αυξάνεται. Οι οδηγοί εξυπηρετούνται απο την πλαιά Εθνική οδο, το Κακό Ορος, την ώρα που το έργο δεν προχωρά. Μια βλέπουμε εργάτες στο εργοτάξιο και μια δε βλέπουμε», σημείωσε ο κ. Φανταουτσάκης από την πλευρά του. 

Η σημασία του

Αξίζει να επισημανθεί πως το έργο αυτό είναι μεγάλης σημασίας, καθώς συνδέεται με την εκ νέου εκτροπή του ΒΟΑΚ για την οριστική σύνδεση του Κόμβου Γουβών, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη της τουριστικής περιόδου.

Με βάση την ανακοινωση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που είχε δημοσιοποιηθεί, τα αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την ανάπλαση του έργου και έχουν φέρει το κλείσιμο των ραμπών είναι μεταξύ άλλων: η ανακατασκευή των ραμπών εισόδου-εξόδου από Ανώπολη προς το Ηράκλειο, η βελτίωση του φωτισμού, αλλά και η κατασκευή υποδομών απορροής ομβρίων υδάτων. 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σήμερα οι ποινές στους μαθητές για το περιστατικό με το αντισηπτικό

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει ο Σύλλογος των Καθηγητών του Γυμνασίου στο Ηρακλείου, στο οποίο την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές περιστατικό: με δύο μαθητές να ρίχνουν αντισηπτικό στα μπουκαλάκια με νερό δύο συμμαθητριών τους, οι οποίες τα κατανάλωσαν και μεταφέρθηκαν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Το περιστατικό, το οποίο μετέδωσε πρώτο το ekriti.gr, έχει και συνέχεια καθώς πέραν της ποινής που αναμένεται να επιβληθεί στους πρωταγωνιστές του περιστατικού από τον Σύλλογο Καθηγητών σήμερα, οι οικογένειες των δύο μαθητριών έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, τόσο δηλαδή  κατά των μαθητών που έριξαν το αντισηπτικό στα μπουκάλια, όσο και κατά των υπευθύνων για την επίβλεψη των μαθητών του σχολείου, με τη μήνυση να έχει ήδη κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Εξαιτίας της τροπής που πήρε η υπόθεση και της νοσηλείας των μαθητριών σε νοσοκομειακό ίδρυμα, ήδη ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της κακόγουστης φάρσας ζήτησε οικειοθελώς τη μεταγραφή του σε άλλο γυμνάσιο. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

Κρήτη: Κακοκαιρία «εξπρές» προ των πυλών - Πότε θα χτυπήσει

ESPA BANNER