Κρήτη

Η ΑΝΕΚ Lines πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού, του τουρισμού και της γαστρονομίας

fot._no2.jpg

Η ΑΝΕΚ LINES φιλοξένησε με εξαιρετική επιτυχία, στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, Συνέντευξη Τύπου με θέμα την ενίσχυση της συνεργασίας και δικτύωσης της πόλης του Fermo και της Περιφέρειας Marche της Ιταλίας με το Δήμο Πλατανιά. 
Την συνέντευξη παραχώρησαν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Πλατανιά και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ), με εκπροσώπους της πόλης Fermo, της Περιφέρειας Marche καθώς και της έκθεσης Tipicita. 
Με σημείο αναφοράς το φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά στο διάστημα 22-24 Σεπτεμβρίου, η εκδήλωση εστίασε στις κοινές δράσεις των δύο μερών στο χώρο του πολιτισμού, του τουρισμού και της γαστρονομίας. 

(Η Διοίκηση της ΑΝΕΚ, έχοντας μόλις ξεναγήσει τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, του ΕΒΕΧ, του Δήμου Πλατανιά και την Ιταλική αντιπροσωπεία στην αναδρομική έκθεση για τα "50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΚ")

Ο κ. Σπ. Πρωτοπαπαδάκης, Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς στην ΑNEK LINES να υποδεχόμαστε και να φιλοξενούμε σημαντικούς Οργανισμούς και Φορείς,που θέτουν τις βάσεις για την επόμενη μέρα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και του τόπου μας. Η ΑΝΕΚ LINES θα συνεχίσει να στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει κάθε προσπάθεια που ενισχύει τόσο τη διατήρηση, όσο και την εξέλιξη της παράδοσής μας, κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουρισμού και μεταφέρει την  Κρήτη σε όλο τον κόσμο».

(O Mr Massimo Di Giacomo, Premium Sales Agent ANEK ΙTALIA, μιλώντας στους δημοσιογράφους για την ελληνοϊταλική συνεργασία και την διεθνή έκθεση Tipicita).

Ο Δήμαρχος του Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με χαρά φιλοξενήσαμε στα πλαίσια του 8ου φεστιβάλ “ ΓΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ” , τους συναδέλφους και αγαπητούς φίλους από το Φέρμο - του αντιδημάρχου για θέματα τουρισμού και πολιτισμού και των δύο υπευθύνων της μεγάλης έκθεσης Tipicita - που  έδωσαν στο φετινό φεστιβάλ του Δήμου μας μια μεγαλύτερη εξωστρέφεια , που έχει ως στόχο την ανάπτυξη οδών συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών για θέματα γαστρονομίας, τουρισμού και πολιτισμού, με επίκεντρο τις δυο θεματικές εκθέσεις που διοργανώνονται στον Πλατανιά και στο Fermo της Ιταλίας, στην οποία μάλιστα ο Δήμος Πλατανιά θα συμμετάσχει τον επόμενο χρόνο - από 9 έως 11 Μαρτίου - ως τιμώμενη περιοχή από τους διοργανωτές της»

(Κατά την έξοδο στους παριστάμενους προσφέρθηκαν κρητικά προϊόντα σε πολυτελείς ξύλινες συσκευασίες δώρου).

Συνεχίζοντας ο κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης, Εντεταλμένος για θέματα Ανάπτυξης Περιφερειακού  Συμβούλου, τόνισε: «Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού της για την Τουριστική προβολή του νησιού και την ανάπτυξη όλων των δυναμικών εναλλακτικών μορφών  τουρισμού με χαρά συμμετέχει και στηρίζει την συνεργασία και διασύνδεση ανάμεσα στο Δήμο Πλατανιά και το Fermo της Ιταλίας. Σ' αυτό το πλαίσιο την Άνοιξη του 20019 από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Πλατανιάς, η ΑΝΕΚ και το ΕΒΕΧ θα προβάλλουμε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας στο Φεστιβάλ Tipicita».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης υπογράμμισε: «Η οδός της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Επιμελητηρίου Χανίων, την οποία ήδη μέσα από συντονισμένες πρακτικές συνέργειας «βαδίζουμε». Την Ελλάδα και την Ιταλία τις συνδέουν ούτως ή άλλως μακραίωνοι δεσμοί επιχειρηματικότητας, πολιτισμού και παιδείας.  Σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρούμε πως Χανιά και Φέρμο μπορούν να χτίσουν ένα νέο μονοπάτι συνεργασίας, το οποίο θα θεμελιώνεται πάνω στη βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη και το πολιτιστικό επιχειρείν». 

(Στην αναμνηστική φωτογραφία, λίγο πριν την αναχώρηση των παριστάμενων από τα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ στα Χανιά, διακρίνονται μέλη του Δ.Σ της ΑΝΕΚ, της Περιφέρειας, των Δήμων Πλατανιά και Fermo, του ΕΒΕΧ και της Tipicita).

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος του Fermo κ. Francesco Trasatti, ο οποίος ανέφερε: «Η ενίσχυση των δεσμών μας, τόσο με την Κρήτη όσο και με την Ελλάδα ευρύτερα έχει για μας μεγάλη σημασία. Δημιουργώντας γέφυρες μέσα από γόνιμες συνεργασίες ενώνουμε κουλτούρες και σχεδιάζουμε πρωτοβουλίες που πολλαπλασιάζουν τους κοινούς τόπους ανάμεσα στις πόλεις, στις χώρες, στους πολιτισμούς μας»

Τέλος ο κ. Alberto Monachesi  εκπρόσωπος της έκθεσης Tipicita, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του υπογράμμισε: « Εκ μέρους της  Tipicita θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μας για τη συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά ως τιμώμενος Δήμος στην 27η έκθεση, που θα διεξαχθεί μεταξύ  9-11 Μαρτίου 2019 στο Fermo. Η συμβολή και η υποστήριξη της Περιφέρειας καθώς και της ANEK LINES είναι καταλυτικές για τη συνεργασία των δύο πόλεων, καθώς και για την καλύτερη αξιοποίηση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοργάνωση Τipicita από το 1993, προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο σε εθνικό, όσο και παγκόσμιο επίπεδο.  Μέσα από δρώμενα και εκδηλώσεις που προάγουν και συγκεντρώνουν γεύσεις και ποικιλίες οίνου από όλο τον κόσμο, με σύγχρονο και μοντέρνο ύφος, ξεχωρίζει για τον πρωτοποριακό της χαρακτήρα. 
Κατά την έξοδο στους παριστάμενους προσφέρθηκαν κρητικά προϊόντα σε καλαίσθητη συσκευασία.
Η ANEK LINES, για μια ακόμα φορά με πίστη στις προοπτικές του τόπου, στέκεται αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που προβάλλει τον πολιτισμό και ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης. Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα για τον τόπο και με βαθιές ρίζες στην κρητική παράδοση, η εταιρεία ατενίζει το μέλλον,θέτει τα θεμέλια για το αύριο και ενώνει την Κρήτη με όλο τον κόσμο.

Λεζλαντα κεντρικής φωτογραφίας: Λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης διακρίνονται από αριστερά ο Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Σπ. Πρωτοπαπαδάκης, δίπλα του ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Γ.Μαλανδράκης, δεξιά του, ο Αντιδήμαρχος FERMO Mr. Francesco Trasatti, αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Κατσανεβάκης, στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ κος Αν. Ροκάκης, δεξιά του ο Αντιπεριφερειάρχης - Ανάπτυξης Κρήτης κος Δ. Μιχελογιάννης, και ακολουθούν οι εκπρόσωποι της Tipicita Mr. Alberto Monachesi και Mr. Angelo Serri

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηρακλειο - κορωνοϊός: Κρίσιμα 24ωρα για τη διαχείριση της πανδημίας

Ασθενείς - κορωνοϊός

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στο Ηράκλειο, καθώς τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, αλλά και η κόπωση των πολιτών δημιουργούν μια ιδιαίτερα δύσκολη εξίσωση!

Την ώρα που η Κρήτη συνολικά φαίνεται να δέχεται ισχυρότατες επιδημιολογικές πιέσεις, σε αυτό το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από το έλεγχο το αμέσως επόμενο διάστημα, ζητώντας μάλιστα ένα νέο αυστηρό Lockdown "τύπου Μαρτίου 2020", όταν η χώρα και κάθε είδους δραστηριότητα κατέβασαν ρολά, προκειμένου να αναχαιτίσουν τον κορωνοϊό, που σάρωνε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και την γειτονική μας Ιταλία.

Συγκεκριμένα, την πεποίθηση ότι το lockdown στο Ηράκλειο δεν λειτούργησε και θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα όπως εκείνα της καραντίνας του περασμένου Μαρτίου, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διαμαντής Κοφτερίδης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, με αφορμή την "έκρηξη" των νοσηλειών και την μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων.

 

Πίεση στα νοσοκομεία - Πολλοί ασθενείς

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό εισαγωγής ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης, κυρίως σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, το κοντέρ... έσπασε, με συνολικά 94 ασθενείς, εκ των οποίων 15 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όλοι διασωληνωμένοι, και 79 σε κλινικές Covid.

 

Το πρόβλημα αποτυπώνεται στα λύματα

Μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσίασε στο Ράδιο Κρήτη η επικεφαλής του περιφερειακού ιατρείου δημόσιας υγείας, καθηγήτρια Άννα Ψαρουλάκη, για την κατακόρυφη αύξηση του ιϊκού φορτίου με κορωνοϊό, στα λύματα της Κρήτης, μία ακόμη σειρά στοιχείων ήρθαν να προκαλέσουν νέο προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές του νησιού.

Με δηλώσεις του στο σταθμό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ  Χερσονήσου, Μανώλης Ματθαιάκης, επισήμανε ότι στους τελευταίους ελέγχους που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στα λύματα του βιολογικού των Μαλίων - κατ’επέκταση και στα λύματα της Σταλίδας - βρέθηκε για πρώτη φορά αυξημένο ιϊκό φορτίο, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές, από την περασμένη Παρασκευή οπότε και κοινοποιήθηκαν στην ΔΕΥΑΧ τα στοιχεία των μετρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά - Τι φοβούνται οι ειδικοί

Κρήτη - σχολεία: Ποια τμήματα παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου τα νοσοκομεία της Αττικής - Μόλις 19 οι κενές ΜΕΘ