Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Εκκλησία Κρήτης: Αγωνία για τους πολέμους και για την αυξημένη βία στους νέους

εκκλησια κρητης συνοδος
 clock 17:13 | 11/10/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Την αγωνία της για τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και την ανησυχία για τα πολλαπλασιαζόμενα φαινόμενα της βίας στους νέους, της εξέφρασε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος Κρήτης η οποία συνήλθε εχθές, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, σε Συνεδρία στην έδρα της στο Ηράκλειο, και ασχολήθηκε με θέματα της ημερήσιας διάταξης.

“Η Εκκλησία Κρήτης εκφράζει τη μεγάλη αγωνία Της για τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι συντετριμμένη για τις χιλιάδες των αθώων θυμάτων από τις πολεμικές συγκρούσεις.

Ανησυχεί εντονώτατα για τα πολλαπλασιαζόμενα φαινόμενα της βίας και ιδιαίτερα στη σπουδάζουσα νεότητα, και φρονεί ότι η καρδιά του προβλήματος βρίσκεται στο αγιοπνευματικό έλλειμα που κυριαρχεί στο νέο αιώνα μας”, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

“Ως Εκκλησία προσευχόμεθα στον Χριστό της ειρήνης, της αγάπης και της αλληλεγγύης για να εγκύψουμε στο πνευματικό έλλειμα της εποχής μας, ώστε να απομακρυνθεί από τις καρδιές μας το σκότος και να εισέλθει σε αυτές το φως του Χριστού”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοβαρή καταγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Kύκλωμα θησαύριζε τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας φουσκωμένες επιδοτήσεις (βίντεο)

Τυφώνας Milton: Βίντεο από drone αποτυπώνουν την καταστροφή που άφησε πίσω του

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis