Κρήτη

Αρναουτάκης: Να ενταχθούν όσοι περισσότεροι κωδικοί γίνεται στο μεταφορικό ισοδύναμο

έκθεση ιεράπετρας

«Να ενταχθούν όσοι περισσότεροι κωδικοί γίνεται στο μεταφορικό ισοδύναμο με τη νέα μελέτη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αυξήσεων που θα έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα», ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος και εγκαινίασε την 4η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας.  

Μιλώντας  από το βήμα της Έκθεσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε την σημασία της επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου, ενώ συζήτησε με τον Υπουργό το θέμα στο περιθώριο της εκδήλωσης υπογραμμίζοντας τη σημασία του για την Κρήτη κι τη θετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής. 

Παράλληλα επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης, μόλις θα ετοιμαστεί η μελέτη των εγκαταστάσεων της Αγροτικής έκθεσης θα δημοπρατήσει το έργο που «θα αποτελεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Ιεράπετρα, το Λασίθι και όλο τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης», όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.  

Μιλώντας νωρίτερα ο Σταύρος Αρναουτάκης για τη σημασία και την αξία της της 4ης AGROEXPO 2021.  «Η 4η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας αποδεικνύει τη δυναμική του πρωτογενή τομέα στον Νομό Λασιθίου και την Κρήτη. Επιβεβαιώνει την αντίληψή μας πως οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μεταποιητές των αγροτικών προϊόντων, αποτελούν τους στυλοβάτες της περιφερειακής μας οικονομίας». 

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στη σημασία της πρωτογενούς παραγωγής για  την Κρήτη  υπογράμμισε πως η οικονομία του νησιού «στηρίζει τα θεμέλιά της στον πρωτογενή τομέα και τη διασύνδεσή του με τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση και ο πολιτισμός». 

 

 

Το Επιμελητήριο Λασιθίου διοργανώνει μέσα από την Αναπτυξιακή του Εταιρεία

Την έκθεση, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ιεράπετρας. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο επιχειρήσεων Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης καθώς και το BIC Κρήτης.

Tην Παρασκευή έγιναν τα εγκαίνια ενώ το Σαββατοκύριακο η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στη διάρκεια των εγκαινίων χαιρετισμούς και ομιλίες έκαναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, οι βουλευτές Σύριζα Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ΚΚΕ Ηρακλείου Μανόλης Συντυχάκης και Μέρα 25 Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης, ενώ την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας.  

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι «ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε «δρόμους» και να διευκολύνουμε τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες προκλήσεις των αγορών.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα εντείνουμε τις προσπάθειες για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με σωστό σχεδιασμό. Με την πεποίθηση ότι ο κόπος και το μεράκι των αγροτών μας πρέπει να ανταμείβεται», είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

 

Διαβάστε επίσης:

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Λιμάνι Ηρακλείου - ΤΑΙΠΕΔ: Εννέα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER