Την απεργία που έχουν προαναγγείλει για τις 25 Φεβρουαρίου, προετοιμάζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και στο Ηράκλειο.
«Ήρθε η ώρα να αφήσουμε το πληκτρολόγιο και να βγούμε στον δρόμο»,τονίζει το Σωματείο που διαθέτει ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, προκειμένου να πάνε στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου καλεί όλα τα μέλη του να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρών στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύχθει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, με συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως τονίζεται: «Η συμμετοχή πρέπει να δηλωθεί άμεσα, ώστε να εκδοθούν έγκαιρα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα οποία αποτελούν προσφορά του Σωματείου.»
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο, αγωνίζονται μεταξύ άλλων για:
Επέκταση της χρονικής διάρκειας του Ταμείου Ανεργίας
Κατάργηση της προπληρωμένης κάρτας
Εφάπαξ στην εικοσαετία
Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Είναι γνωστό ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι,αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες σοβαρό πρόβλημα με την καταβολή του επιδόματος ανεργίας.
Ενώ κατέθεσαν τις αιτήσεις τους έγκαιρα δηλαδή το Νοέμβριο, χιλιάδες από αυτούς έμειναν απλήρωτοι τις γιορτές των Χριστουγέννων και παραμένουν απλήρωτοι μέχρι σήμερα, με ευθύνη της ΔΥΠΑ.
Μάλιστα στις 19 Ιανουαρίου προχώρησαν σε αιφνιδιαστική κατάληψη στην κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα, από όπου πήραν υποσχέσεις για την επίλυση του προβλήματος, χωρίς αντίκρισμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αεροδρόμιο Καστελίου: Δείτε φωτογραφίες από την πρόοδο των εργασιών
Μητσοτάκης από Καστέλι: Λύνουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος και θωρακίζουμε την Κρήτη
Κρήτη - ελαιόλαδο: Σοκ στην αγορά από την πρωτοφανή στασιμότητα ... λόγω Τυνησίας