Κρήτη

"Ανεβαίνει" η Τουρκία - Ανησυχία αλλά όχι φόβος στους τουριστικούς φορείς της Κρήτης

Τουρισμός

Μπορεί να ανησυχούν και να προβληματίζονται, όμως δεν φοβούνται οι παράγοντες του τουρισμού στην Κρήτη, την κατακόρυφη άνοδο της τουριστικής κίνησης σε προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία που αντιμετώπισαν, τα τελευταία χρόνια, σοβαρότατα εσωτερικά προβλήματα, ενεπλάκησαν σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις και όμως ανέκαμψαν!
 
Και τώρα, εμφανίζονται πιο δυνατές από ποτέ, διεκδικώντας σημαντικό μερίδιο στην τουριστική «πίτα».
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την Τουρκία παρατηρείται αύξηση της κίνησης κατά … 85%, για την ρημαγμένη Αίγυπτο 60% και για την Τυνησία που επίσης δοκιμάστηκε σκληρά … 50%!
 
Παράλληλα, αν και καθησυχάζουν, ωστόσο, οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι υπήρξε προβληματισμός για το εάν ο τουρισμός στη χώρα μας, η «βαριά» βιομηχανία της Κρήτης επηρεαστεί από το σκηνικό πολέμου που έστησε η γειτονική Τουρκία στο Αιγαίο μετά το επεισόδιο με το «Γαύδος».
 
Παρατηρούν, όμως, σύμφωνα με όσα είπε στο «Ράδιο Κρήτη» ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατακης, ότι για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πόσο «ευαίσθητο» είναι το τουριστικό προϊόν και πόσο πολύ μπορεί να επηρεαστεί από διεθνείς παράγοντες.
 
Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης όσο και ο γνωστός ξενοδόχος Νίκος Χαλκιαδάκης επισημαίνουν ότι η εικόνα δεν παρουσιάζει την παραμικρή διαφοροποίηση και υπάρχει αισιοδοξία.
 
Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη παρέμβαση, του  πρώην πρέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος σημείωσε την αύξηση των κρατήσεων όλων των γειτονικών χωρών, προειδοποιώντας ότι λόγω υπερφορολόγησης, το 2019 θα αρχίσει η καθοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού, αν δεν αλλάξει η πολιτική αυτή!
 
Όπως τόνισε ο κ. Ανδρεάδης:  «Η ζήτηση για Τουρκία, Αίγυπτο, Μαρόκο, Τυνησία ανακάμπτει συγχρόνως και ραγδαία. Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης δεινών, προβλέπω ότι εάν δεν αναστραφεί η υπερφορολόγηση του ελληνικού τουρισμού, από το 2019 θα αρχίσει η καθοδική του πορεία».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, συμπλήρωσε ότι γίνεται προσπάθεια για να εξηγήσουμε και στη δική μας κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και στους ευρωπαικούς θεσμούς ότι για να διατηρήσει ο τουρισμός την αναπτυξιακή του τροχιά, πρέπει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά του.
 
Ελένη Μπουρμά

Gossip - LifeStyle

Λασκαράκη: Άφησε την Κρήτη και επέστρεψε στην Αθήνα για έναν σημαντικό λόγο

laskarakisoyltatos.jpg

Η Βάσω Λασκαράκη για ακόμα μία φορά επέλεξε την Κρήτη για τις διακοπές της. Η Βάσω Λασκαράκη ωστόσο γύρισε στην Αθήνα, ο λόγος;

Ξεκίνησε γυρίσματα για τη νέα σειρά της ΕΡΤ, «Σε ξένα χέρια», στην οποία και θα πρωταγωνιστήσει και έπρεπε να επιστρέψει.

Διαβάστε επίσης 

Ζέτα Μακρυπούλια: Την έχετε δει με μπικίνι;