Τετάρτη 20 ΝΟΕ 2019 19:39
 • Ηρακλειο
  21°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  20°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Αγωνιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης για τις κατολισθήσεις

Αγωνιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης για τις κατολισθήσεις

ΒΟΑΚ κατολισθηση.jpg

Την κάθοδο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  υποδομών στην Κρήτη για τις ανακοινώσεις των αποφάσεων που αφορούν τον ΒΟΑΚ»  περιμένει ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος είχε σχετικές επαφές  στην Αθήνα με τον Υφυπουργό  Γιάννη Κεφαλογιάννη όπως και με τον  Γενικό Γραμματέα Υποδομών. 

Μιλώντας το πρωί στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι ο κ. Κεφαλογιάννης και ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκαν  ότι “θα έρθουν σύντομα στην Κρήτη για να ανακοινώσουν όλο το πρόγραμμα που αφορά στο σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής του έργου του ΒΟΑΚ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κάθοδος αυτή  τοποθετείται τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη.

Ο Περιφερειάρχης είπε ότι μέχρι τότε,  ζήτησε   να αναλάβει  είτε η Περιφέρεια Κρήτης, είτε ο ΟΑΚ - χρησιμοποιώντας και τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμειακό πρόγραμμα του Υπουργείου  - την άμεση δημοπράτηση τμημάτων του ΒΟΑΚ , για να καταστεί ασφαλές το οδικό δίκτυο στα σημεία κοντά στην Γεωργιούπολη, το Φόδελε και τα Λινοπεράματα. 

Εξάλλου το πιο σημαντικό  σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη -και εν όψει της χειμερινής περιόδου - είναι η άμεση ανάθεση των έργων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων κατά μήκος του ΒΟΑΚ καθώς οι σχετικές μελέτες  ολοκληρώνονται εντός του Νοεμβρίου.

Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα προκειμένου να  αποφύγουμε τα προβλήματα του περσινού   χειμώνα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Σκοπός είναι να ανατεθούν άμεσα όλα τα έργα εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα για να αποφευχθούν οι κατολισθήσεις σε όλο τον βόρειο οδικό άξονα. 

Τέλος σε ότι αφορά στα διόδια ο   κ. Αρναουτάκης , παρ΄ότι ανέφερε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε μεταξύ του ίδιου και του κ. Κεφαλογιάννη - επανέλαβε την γνωστή θέση ότι  αντιτίθεται στο ενδεχόμενο επιβολής διοδίων  στους  Κρητικούς.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα  είναι να επιλυθούν γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία οδηγούν σε καθυστέρηση της δημοπράτησης των έργων.
Γράψτε ένα μήνυμα...

Διαβάστε επίσης. . .

Το μήνυμα του Δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκου για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20...
Στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδος και Ισραήλ συμμετείχαν σε πλήθος ημερήσιων και νυχτερινών σεναρίων.