Κρήτη

Αγωνιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης για τις κατολισθήσεις

ΒΟΑΚ κατολισθηση.jpg

Την κάθοδο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  υποδομών στην Κρήτη για τις ανακοινώσεις των αποφάσεων που αφορούν τον ΒΟΑΚ»  περιμένει ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος είχε σχετικές επαφές  στην Αθήνα με τον Υφυπουργό  Γιάννη Κεφαλογιάννη όπως και με τον  Γενικό Γραμματέα Υποδομών. 

Μιλώντας το πρωί στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι ο κ. Κεφαλογιάννης και ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκαν  ότι “θα έρθουν σύντομα στην Κρήτη για να ανακοινώσουν όλο το πρόγραμμα που αφορά στο σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής του έργου του ΒΟΑΚ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κάθοδος αυτή  τοποθετείται τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη.

Ο Περιφερειάρχης είπε ότι μέχρι τότε,  ζήτησε   να αναλάβει  είτε η Περιφέρεια Κρήτης, είτε ο ΟΑΚ - χρησιμοποιώντας και τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμειακό πρόγραμμα του Υπουργείου  - την άμεση δημοπράτηση τμημάτων του ΒΟΑΚ , για να καταστεί ασφαλές το οδικό δίκτυο στα σημεία κοντά στην Γεωργιούπολη, το Φόδελε και τα Λινοπεράματα. 

Εξάλλου το πιο σημαντικό  σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη -και εν όψει της χειμερινής περιόδου - είναι η άμεση ανάθεση των έργων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων κατά μήκος του ΒΟΑΚ καθώς οι σχετικές μελέτες  ολοκληρώνονται εντός του Νοεμβρίου.

Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα προκειμένου να  αποφύγουμε τα προβλήματα του περσινού   χειμώνα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Σκοπός είναι να ανατεθούν άμεσα όλα τα έργα εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα για να αποφευχθούν οι κατολισθήσεις σε όλο τον βόρειο οδικό άξονα. 

Τέλος σε ότι αφορά στα διόδια ο   κ. Αρναουτάκης , παρ΄ότι ανέφερε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε μεταξύ του ίδιου και του κ. Κεφαλογιάννη - επανέλαβε την γνωστή θέση ότι  αντιτίθεται στο ενδεχόμενο επιβολής διοδίων  στους  Κρητικούς.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα  είναι να επιλυθούν γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία οδηγούν σε καθυστέρηση της δημοπράτησης των έργων.
Γράψτε ένα μήνυμα...

Κρήτη

Ηράκλειο

Στη βουλή οι καταγγελίες των Πυροσβεστών του Αεροδρομίου Ηρακλείου

πυροσβεστική

Τις σοβαρές καταγγελίες των Πυροσβεστών του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου, σχετικά με την συμμετοχή τους, εκτός από τα καθήκοντα πυρόσβεσης και σε καθήκοντα υγειονομικών κλιμακίων ελέγχου για τον covid-19, θέτουν υπόψιν των αρμόδιων Υπουργών, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα, με κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Τουρισμού, οι τρεις βουλευτές ζητούν απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων – πυροσβεστών, καθώς παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους σε πυρόσβεση και διάσωση, η πολιτική ηγεσία τους υποχρεώνει να αναλάβουν και τον ρόλο του «νοσηλευτή», εκτελώντας και υγειονομικά καθήκοντα. Επιπλέον, η απαίτηση της πολιτικής ηγεσίας, επιβάλλει στους πυροσβέστες να επιτελούν τα «νέα» καθήκοντά τους, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκθέτοντας τους ίδιους τους πυροσβέστες αλλά και το κοντινό οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον σε κίνδυνο, λόγω του υιού covid-19.

Ωστόσο, οι καταγγελίες των Πυροσβεστών, καθιστούν την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη, αν αναλογιστεί κανείς, ότι τα παραπάνω συμβαίνουν υπό την εκβιαστική πίεση της Διοίκησης που τους υποχρεώνει να αποδεχτούν ότι έχουν λάβει κατάλληλη εκπαίδευση, εξοπλισμό, κ.λ.π., όπως αναφέρουν σε άλλο σημείο της επιστολής τους.