Κρήτη

Αγαπάκης στο Ράδιο Κρήτη: Τα "θολά" σημεία του ΒΟΑΚ και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται

ΒΟΑΚ

Διευκρινίσεις σχετικά με το πόρισμα των τεχνικών επιμελητηρίων τη Κρήτης για τον νέο ΒΟΑΚ και τα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων και αλλαγών, έδωσε μέσω του “Ράδιο Κρήτη” ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, λίγο μετά τα 11 σημεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ – ΤΑΚ Μιχάλης Χωραφάς, για το τμήμα του ΒΟΑΚ στην έκταση της ανατολικής Κρήτης.

Τα υπόλοιπα 30 από τα συνολικά 41 σημεία στα οποία κατέληξαν τα δύο τεχνικά επιμελητήρια της Κρήτης έχουν να κάνουν, σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη, με τους κόμβους, τους ημικόμβους και τα σημεία στα οποία ο υφιστάμενος δρόμος καλύπτεται ουσιαστικά από τον νέο ΒΟΑΚ.

Σε πολλά σημεία προβλέπεται παράπλευρο δίκτυο και μάλιστα μεγάλο, σε άλλα σημεία όμως ο νέος δρόμος καταλαμβάνει τμήμα του παλιού, κι εκεί θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Σε ό,τι αφορά στο δίκτυο του ΒΟΑΚ που βρίσκεται στην ανατολική Κρήτη, επισήμανε ότι τέτοια σημεία είναι οι δρόμοι Φόδελε – Αχλάδα και Αχλάδα – Αγία Πελαγία. Εκεί θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη με συνδετήριους δρόμους, όπως και στην Παντάνασσα.

Αναφορικά τώρα με τα 107χιλιόμετρα που είναι ουσιαστικά τα “καθαρά” τμήματα μεταξύ των παρακάμψεων δηλαδή Σούδα - Βρύσες, Βρύσες - Ατσιποπουλο, Κόμβος Αμαρίου -Σκαλέτα και  Σκαλέτα -Ληνοπεράματα, ο κ. Αγαπάκης έκανε συγκεκριμένες επισημάνσεις.

Όπως ανέφερε:

Στο πρώτο τμήμα Σούδα – Βρύσες: 

-Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για σύνδεση του νέου ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων
-Μέριμνα με τη δημιουργία ημικόμβου στα Άπτερα. Εκεί προτείνεται κανονικός ημικόμβος
- Επίσης από τον ποταμό Κοιλιάρη έως τις Καλύβες προτείνεται να χρησιμοποιηθεί η μελέτη για τη σύνδεση με τον νέο ΒΟΑΚ

Στο τμήμα Βρύσες – Ατσιπόπουλο:

-Προτείνονται ριζοσπαστικές λύσεις για παράδειγμα στην περίπτωση του ημικόμβου από και προς τα Χανιά, δυτικά της Γεωργιούπολης. Επίσης, στο δρόμο του Κουρνά να γίνει ένας ημικόμβος από τη στιγμή που συμφωνεί και η τοπική κοινωνία, ενώ παρεμβάσεις απαιτούνται στο τμήμα Δράμια- Πετρές- Ατσιπόπουλο με πρόταση που υϊοθετήθηκε από τους δημάρχους καθώς και αποκαταστάσεις μικρών δρόμων

Στο πιο δύσκολο, όπως το χαρακτήρισε, τμήμα από τον Κόμβο Αμαρίου έως τη Σκαλέτα, όπου βρίσκεται και η τουριστική ζώνη του Ρεθύμνου, ο κ. Αγαπάκης είπε ότι απαιτείται άλλη λογική στην περιοχή της Σκαλέτας, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο να “εγκλωβίζονται” ξενοδοχεία  και να μην έχουν καμία σύνδεση με τον νέο ΒΟΑΚ. Εκεί λοιπόν προτείνεται αλλαγή του σχεδιασμού.

Όπως και ο κ. Χωραφάς από το ΤΕΕ – ΤΑΚ, έτσι και ο κ. Αγαπάκης έδωσε έμφαση στο θέμα των Λινοπεραμάτων με τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ τονίζοντας ότι θα πρέπει να τηρηθούν όσα προβλέπει ο κανονισμός σε περίπτωση ενός ατυχήματος καθώς οι εγκαταστάσεις εκεί είναι υψηλού κινδύνου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους αποθεσιοθαλάμους, προτάθηκε να χρησιμοποιηθούν παλιά λατομεία όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Δαμάστας για ποσότητα 3κ. 200.000 τόνους υλικών που θα προκύψουν από τα έργα, ωστόσο, όπως σημείωσε, το ζήτημα αυτό χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης - Ποιοι έμειναν εκτός

Ηράκλειο: Ο παλιές αποθήκες γίνονται χώρος πολιτισμού!

Κρήτη

Ηράκλειο

Εκλογές ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Σε θέση μάχης οι υποψήφιοι

Νέα Δημοκρατία

Η αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία των εσωκομματικών εκλογών της ΝΟΔΕ Ηρακλείου την Κυριακή 24 Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει και ήδη υποψήφιοι πρόεδροι και σύνεδροι βρίσκονται σε θέση μάχης με τις κάλπες να ανοίγουν στις 10 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Στις εκλογές της ΝΟΔΕ Ηρακλείου τα μέλη που θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσου θα φτάσει τα 6.200 ενώ τα μέλη που θα εκλεγούν θα είναι 15 και συγκεκριμένα 6 γυναίκες και 9 άνδρες ενώ οι σύνεδροι που θα εκλεγούν θα είναι 19 (8 γυναίκες και 11 άνδρες) με τον αριθμό των υποψηφίων συνέδρων ωστόσο να ανέρχεται στους 34, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ο απερχόμενος πρέδρος, Βαγγέλης Καρκανάκης.

Τη θέση της προεδρίας της ΝΟΔΕ διεκδικεί εκ νέου ο απερχόμενος πρόεδρος Βαγγέλης Καρακανάκης αλλά και ο Στράτος Μαγκουσάκης. 

Με τον ...αέρα της εμπειρίας από την προηγούμενη θητεία του στην κομματική βάση, ο μεν Βαγγέλης Καρκανάκης θέτει εαυτόν στην κρίση των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής.

Ο δε Στράτος Μαγκουσάκης δεσμεύεται ο ρόλος του να είναι πάνω από όλα ενωτικός και θεσμικός.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί είτε  μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Μέλη εκείνα που επιθυμούν και έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Κόμματος έως και το Σάββατο 16 του μήνα, είτε δια ζώσης στους χώρους:

Για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, στους χώρους του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου, για τον Δήμο Χερσονήσου στο Δημαρχείο – στο χώρο της Παλαιάς Αμερικανικής Βάσης, για τον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων στο Δημαρχείο στα Πεζά και για τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού στο Δημαρχείο στις Μοίρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Ράδιο Κρήτη: 2.500 ευρώ ανά στρέμμα για την αναμπέλωση - Επιδότηση και για τις χαρουπιές!

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Πώς θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ηράκλειο: Τις ενοχλούσε η φασαρία από το γυμναστήριο και έκαναν μήνυση

ESPA BANNER