Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο παλιές αποθήκες γίνονται χώρος πολιτισμού!

αποθήκες-Γάζι-χώρος πολιτισμού

Τη δημοπράτηση ενός εμβληματικού έργου για την Δημοτική Ενότητα Γαζίου και ολόκληρο το Δήμο αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Μαλεβιζίου. Πρόκειται για το έργο  «Βιοκλιματικός εκσυγχρονισμός και αλλαγή χρήσης διώροφου κτιρίου, από αποθήκη σε κτίριο πολιτισμού» προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ. 

Ένα έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και προβλέπει τη μετατροπή του κτιρίου του παλιού αγροτικού συνεταιρισμού σε έναν πολυχώρο πολιτισμού. 

Φιλοδοξία του Δήμου Μαλεβιζίου είναι στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου που θα δημιουργηθεί, να στεγαστεί η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου με στόχο την ουσιαστική ανάδειξη της σε έναν χώρο αντάξιο της σπουδαιότητας της. 

Έτσι θα είναι το νέο πολιτιστικό κέντρο
Έτσι θα είναι το νέο πολιτιστικό κέντρο

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφερόμενος στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τόνισε πως το έργο θα αποτελέσει μία σπουδαία παρακαταθήκη για το Μαλεβίζι που έχει ανάγκη από διεξόδους πολιτισμού και ζήτησε από τις υπηρεσίες να τρέξουν άμεσα τις διαδικασίες ώστε η δημοπράτηση του να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο. 

Το κτίριο του Συνεταιρισμού έχει έκταση 1100 τετρ. μέτρα και βρίσκεται στην καρδιά του Γαζίου. Με βάση τη μελέτη θα δημιουργηθούν ένα αμφιθέατρο 152 θέσεων με όλες τις προδιαγραφές για την πρόσβαση σε αυτό Ατόμων με Αναπηρίες καθώς και ο χώρος που θα στεγάσει την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου. Επίσης με βάση τη μελέτη προβλέπεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με θέσεις στάθμευσης, πράσινο και αστικό εξοπλισμό.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Διασωληνωμένη έγκυος στο Βενιζέλειο

Ηράκλειο: Συγκέντρωσε βαθμολογία για ιατρική αλλά δεν εισάγεται

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ στο Ράδιο Κρήτη για τους ασθενείς με κορωνοϊό

Δήμος Ηρακλείου: Θέλουν να μειώσουν το κόστος των πολιτικών γάμων

Κρήτη

Ηράκλειο

Έφυγε από τη ζωή ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας Νικόλαος Γρύλος

πένθος

Απεβίωσε σήμερα ο Νικόλαος Γρύλος, πατέρας των επικεφαλής του Ομίλου IOGR. 

Ο Νικόλαος Γρύλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1945. Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Γρύλου και απέκτησαν 2 παιδιά και 4 εγγόνια.

Με το πρακτορείο “Ilios Travel” που ίδρυσε το 1970, αποτέλεσε έναν από τους πρωτεργάτες της τουριστικής ανάπτυξης της Κρήτης, καθώς πρωταγωνίστησε στην οργανωμένη μετακίνηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών στην Κρήτη από τις αρχές της 10ετίας του ’70 έως σήμερα. 

Με την πολυετή επιχειρηματική δράση και το επαγγελματικό ήθος του, ο Νικόλαος Γρύλος κέρδισε την εκτίμηση και την αναγνώριση της τοπικής κοινωνίας που στο πρόσωπό του έβλεπαν έναν άνθρωπο με μεγάλη συνεισφορά στην τοπική Οικονομία και στον ελληνικό Τουρισμό συνολικά.

Με την επιτυχημένη και αυτοδημιούργητη επαγγελματική πορεία του, ο Νικόλαος Γρύλος έθεσε τις βάσεις για την μελλοντική ανάπτυξη και μετεξέλιξη του Ομίλου επιχειρήσεων IOGR, την οποία συνεχίζουν σήμερα οι γιοι του Γιάννης και Ανδρέας, με τις ίδιες πάντα αξίες που τους μετέδωσε. 

Η κηδεία του Νικόλαου Γρύλου θα γίνει στο Ηράκλειο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι σε στενό οικογενειακό κύκλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Παρίστανε τον λογιστή και της άδειασε τον τραπεζικό λογαριασμό

Κρήτη: Στις κάλπες οι Δικηγόροι - Όλοι οι συνδυασμοί

Ηράκλειο: Έρχεται ο κόμβος στον Άη Γιάννη Χωστό - Ξεκίνησαν οι εργασίες

ESPA BANNER