Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Για πρώτη φορά οι ενστάσεις του ΤΕΕ – ΤΑΚ για το νέο ΒΟΑΚ

Image
ΒΟΑΚ
 clock 11:45 | 30/08/2021 writer icon newsroom ekriti.gr

Συνολικά 41 ενστάσεις διατυπώνουν τα τεχνικά επιμελητήρια ανατολικής και δυτικής Κρήτης, με αφορμή την επεξεργασία του κειμένου που δόθηκε σε διαβούλευση για την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ. 

Όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ, Μιχάλης Χωραφάς, στα σοβαρότερα ζητήματα για την ανατολική Κρήτη είναι η αντικατάσταση του πρόσφατα κατασκευασθέντος κόμβου της Αγίας Πελαγίας και η σύνδεση του ΒΟΑΚ με την περιοχή των Λινοπεραμάτων, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις υψηλής επικινδυνότητας.

Όπως είπε ο κ. Χωραφάς, ο νέος ΒΟΑΚ, μόλις ολοκληρωθεί με τον κατάλληλο τρόπο, θα αναβαθμίσει τις μετακινήσεις στην Κρήτη για πρώτη φορά την περίοδο της Μεταπολίτευσης...

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του κειμένου και τα δύο τεχνικά επιμελητήρια της Κρήτης κατέληξαν σε συνολικά 41 παρατηρήσεις, από τις οποίες οι 30 αφορούν στη δυτική Κρήτη και οι υπόλοιπες 11 στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Όπως είπε ο κ. Χωραφάς, απαιτείται μία εναλλακτική διαδρομή για την περίπτωση του κόμβου της Αγ. Πελαγία καθώς εκεί υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και η κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδιαίτερα αυξημένη. 

Σε γενικές γραμμές, το ΤΕΕ ΤΑΚ είναι σύμφωνο με τη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ όμως ιδιαίτερο βάρος θέλει να δώσει στο θέμα των κόμβων, συνολικά, με την αρχή να γίνεται από τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας.

“Αντικαθίσταται ο πρόσφατα κατασκευασθείς κόμβος, κατανοούμε τη θέση του μελετητή, προτείνουμε όμως τη σχεδίαση ενός παράπλευρου δρόμου και τη σύνδεσή του με το υπό εγκατάλειψη τμήμα του υφιστάμενου δρόμου. Είναι απαραίτητο αυτό”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χωραφάς.

Επίσης, το ΤΕΕ ΤΑΚ αναφέρεται στον ανισόπεδο κόμβο, στην περιοχή του Φόδελε, και στην εκτροπή του ρέματος, για το οποίο αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, έχει ενστάσεις κι εκτιμά ότι απαιτείται μεγαλύτερη επεξεργασία στο ήδη υπάρχον κείμενο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι βελτιώσεις απαιτούνται και σε ορισμένους δημοτικούς ή επαρχιακούς δρόμους, όπως ο δρόμος για τη Ρογδιά και ο δρόμος προς το Μουσείο του Ελ Γκρέκο. “Και σε αυτούς τους δρόμους θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη με ένα βελτιωμένο παράπλευρο οδικό δίκτυο”.

Ακόμα, για τον χώρο γύρω από τα Λιμοπεράματα, θα πρέπει, όπως είπε, να ληφθεί υπόψιν ένα σχέδιο τεχνολογικών ατυχημάτων, καθώς η χάραξη του νέου δρόμου είναι κοντά σε εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου. Και σημείωσε ότι είτε θα πρέπει να μετακινηθεί η χάραξη είτε να απομακρυνθούν από εκεί οι εγκαταστάσεις αυτές.

Τέλος  βελτιωτικές κινήσεις θα πρέπει να υπάρξουν σε όσα προβλέπονται για την τοποθέτηση των ποσοτήτων του χώματος της εκσκαφής, αλλά σε δεύτερο χρόνο...

Ο κ. Χωραφάς στάθηκε στα χαρακτηριστικά του νέου ολοκληρωμένου ΒΟΑΚ τονίζοντας ότι μόλις ολοκληρωθεί ο δρόμος θα μας κάνει υπερήφανους…

Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί  στη χωροθέτηση και των διοδίων, σημειώνοντας ότι είναι ένα ζήτημα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.  

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Η αναζήτηση του 45χρονου είχε τραγικά αποτελέσματα...

Αυξάνουν τα δίδακτρα τα πανεπιστήμια Βαλκανικών χωρών μετά την "σφαγή" στις πανελλαδικές

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis