Κρήτη

7η ΥΠΕ Κρήτης: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για λήψη ειδικότητας

7η ΥΠΕ Κρήτης: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για λήψη ειδικότητας

Παρουσία της Διοικήτριας της 7 ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη και του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου, πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 10.08.2020, η δημόσια κλήρωση υποψηφίων νοσηλευτών/-τριών, που είχαν δηλώσει συμμετοχή και δεν εργάζονται στο δημόσιο τομέα, για λήψη ειδικότητας επείγουσας και εντατικής νοσηλευτικής στα νοσοκομεία ευθύνης της 7 ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Η οριζόμενη για το σκοπό αυτό επιτροπή της 7 ης ΥΠΕ Κρήτης, αποτελούμενη από την κ. Πρινάρη Αγγελική, Τομεάρχη 1 ου νοσηλευτικού τομέα του Πα.Γ.Ν.Η., τον κ. Παπαδάκη Ευάγγελο, Τομεάρχη νοσηλευτικού τομέα του Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο» και την κ. Παπαδάκη Μαρία, διοικητική υπάλληλο της 7 ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, παρουσία υποψηφίων νοσηλευτών/-τριών προχώρησε στη δημόσια κλήρωση για την ανάδειξη και κατάταξη των υποψηφίων στους καταλόγους, ανά νοσοκομειακή μονάδα ευθύνης της Υγειονομικής Περιφέρειας. Κρήτης.

Οι 49 υποψήφιοι του κλάδου ΤΕ και οι 5 του κλάδου ΠΕ θα εκπαιδευτούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων της Κρήτης. Η θεωρητική και κλινική τους εκπαίδευση συνολικής χρονικής διάρκειας 18 μηνών, θα πραγματοποιηθεί από το Συντονιστή Εκπαίδευσης και τους Αναπληρωτές Συντονιστές, που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον και οι οποίοι θα οριστούν από τη Διοικήτρια της 7 ης ΥΠΕ Κρήτης, ακολούθως των εισηγήσεων του Επιστημονικού Συμβουλίου.
Σε δήλωση της η Διοικήτρια της 7 ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη αναφέρει τα ακόλουθα: «Η
σημερινή αποτελεί μια σημαντική ημέρα για την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, δεδομένου ότι η ενεργοποίηση της νοσηλευτικής ειδικότητας ικανοποιεί ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα του νοσηλευτικού κλάδου. Με διαφάνεια πραγματοποιήσαμε την κλήρωση και οι νοσηλευτές μας αναλαμβάνουν το επόμενο διάστημα ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία της Κρήτης.»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκλεψε τη μηχανή αλλά δεν τη χάρηκε

σύλληψη

Χειροπέδες φόρεσε στη Χερσόνησο ένας άνδρας ο οποίος κατηγηορείται για κλοπή.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης (24/9) σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου άγνωστος αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας ενός Έλληνα.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο αλλοδαπός διέπραξε την εν λόγω κλοπή ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.