Κρήτη

100.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στους Αγίου Δέκα

ασφαλτόστρωση

Χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ εξασφάλισε –με ενέργειες της δημοτικής αρχής-  ο Δήμος Γόρτυνας για το έργο ασφαλτόστρωσης εντός των Αγίων Δέκα,  της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας. 

Η χρηματοδότηση του έργου στους Αγίους Δέκα εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα από τον άξονα «Συντήρηση επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Κρήτης». Εντάσσεται δε, στον φάκελο «Έργα αναβάθμισης οδοποιίας του Δήμου Γόρτυνας» συνολικού προϋπολογισμού 723.000 ευρώ. 

Η ασφαλτόστρωση στους Αγίους Δέκα εκτιμάται από τη δημοτική αρχή ότι θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της περιοχής και ως εκ τούτου το έργο αξιολογήθηκε ως αναγκαίο.
 Άμεση «ανταπόδοση» του έργου θα είναι η ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στον οικισμό γεγονός που θα έχει ευεργετικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Τα σχολεία του Ηρακλείου που παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού

κλειστά σχολεία-απεργία

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοίού στη χώρα έχει αντίκτυπο και στην λειτουργία των σχολείων.

Οι υγειονομιοκές αρχές σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας έχουν αποφασίσει να κλείσουν 388 σχολεία ή τμήματα σε ολόκληρη την χώρα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Δεκάδες νηπιαγωγεία, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, θα παραμείνουν κλειστά αύριο αλλά και τις επόμενες μέρες για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, κλειστά παραμένουν τα εξής σχολεία :

28ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΥΛΑ 10 02-11-2020 Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα τμήματα ΣΤ2 και Ολοήμερο 4

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗΣ - ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ έως και 32 29-10-2020

57ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΥΛΑ 10 έως και 29-10-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ2

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΠΕΛΛΑΣ Κ. ΒΑΡΝΑΛΗ 1, έως και 30-10-2020

47ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΑΣΑΔΑΚΗ 19, έως και 29-10-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ1