Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους

σχολείο μάσκα

Εκτός σχολείων παραμένουν οι 8 μαθητές σχολείων στην πόλη του Ρεθύμνου, οι γονείς των οποίων αντιδρούν στη χρήση των self tests, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική απόφαση και για ιατρική πράξη που μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για τα παιδιά τους και απαιτούν να μπουν στις αίθουσες χωρίς να κάνουν όμως το τεστ το οποίο, φυσικά, είναι υποχρεωτικό!

Μάλιστα, κατατέθηκε και μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου κατά του διευθυντή λυκείου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στους μαθητές αυτούς που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Πρόκειται για οκτώ γονείς, οι οποίοι, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανό που μίλησε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου των παιδιών τους στο σχολείο.

Όπως είπε ο κ. Γαζανός, οι γονείς έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο, ότι η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη, ότι το self test είναι ιατρική πράξη, που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι, ούτε από ένα ανήλικο παιδί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, γίνονται από την τρίτη και μετά, οπότε προέκυψε το πρόβλημα αυτό, πολλές συζητήσεις  με τους γονείς ώστε “να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρόκειται για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας και ότι είναι παράνομο να επιστρέψουν στα σχολεία χωρίς τεστ ενώ υπάρχει ζήτημα για την ασφάλεια και των άλλων παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών”. 

“Τους εξήγησα ότι είναι και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης που θα πρέπει να αναλογιστούν, όμως είναι ανένδοτοι”, είπε ο κ. Γαζανός.

Προς το παρόν, οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους ενώ μέχρι και χθες υπήρχε κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου. 

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να προσέλθουν στην εργασία τους

Τραγωδία στη Γαύδο: Νέα κατάθεση από τον 40χρονο φίλο της άτυχης Κορίνας

Ελληνοτουρκικά: Συνάντηση και με Ερντογάν θα έχει ο Νίκος Δένδιας

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Πετούν όπου ...βρουν μάσκες και υγειονομικό υλικό (Φωτογραφίες)

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

Την ώρα που η τήρηση των υγειονομικών μέτρων θεωρείται αναγκαία συνθήκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, οι εικόνες ντροπής που κατέγραψε αναγνώστης του ekriti.gr, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκαλούν αίσθηση.

Μάσκες προστασίας και ποδονάρια βρίσκονται πεταμένα στην κυριολεξία γύρω από την είσοδο του νοσοκομείου από την πλευρά του χώρου στάθμευσης!

Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!
Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως την ώρα που το σημείο εμφανίζει αυτή τη θλιβερή εικόνα, τα καλαθάκια απορριμμάτων είναι άδεια!

Απαράδεκτη κατάσταση!
Απαράδεκτη κατάσταση!

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας (μάλιστα εδώ μιλάμε για νοσοκομείο...) σε "άλλο επίπεδο"!

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!
Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1.957 νέα κρούσματα - 43 θάνατοι - 661 οι διασωληνωμένοι

1 δισ. το άμεσο ιατρικό κόστος της πανδημίας το τελευταίο 12μηνο

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης