Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Άσφαλτος πλέον ένα μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου

δρόμος

Παραδόθηκε στους κατοίκους και στους επισκέπτες ένα ακόμα τμήμα του παραλιακού άξονα του Δήμου Αγίου Βασιλείου και συγκεκριμένα το τμήμα Άγιος Παύλος - Άγιο Γεώργιος. Ο παραλιακός άξονας ξεκινάει από το Φραγκοκάστελο και καταλήγει στην Αγία Γαλήνη οποίος έχει υλοποιηθεί στο σύνολο του στην Δημοτική Ενότητα Λάμπης ενώ εκκρεμεί  μόνο το τμήμα Φραγκοκάστελο έως παραλία Κόρακα για την Δημοτική Ενότητα Φοίνικα οποίος όμως θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη.

Παραδόθηκε στους κατοίκους και στους επισκέπτες ένα ακόμα τμήμα του παραλιακού άξονα
Παραδόθηκε στους κατοίκους και στους επισκέπτες ένα ακόμα τμήμα του παραλιακού άξονα

Το νέο τμήμα το οποίο ολοκληρώθηκε, ενώνει το παραλιακό μέτωπο σε μια ταχέα αναπτυσσόμενη περιοχή από τον Άγιο Παύλο, το Πρασονήσι έως την παραλία του Αγίου Γεωργίου Μελάμπων. Έχει μήκος 3.900 μέτρων,  μέσο πλάτος 5,5 μέτρα, επενδεδυμένη τάφρο 1500μ και στηθαίο ασφαλείας μήκους 650 μέτρων.

 Ο παραλιακός άξονας ξεκινάει από το Φραγκοκάστελο και καταλήγει στην Αγία Γαλήνη
Ο παραλιακός άξονας ξεκινάει από το Φραγκοκάστελο και καταλήγει στην Αγία Γαλήνη

Ο Δήμαρχος Γιάννη Ταταράκης αφού επισκέφθηκε την περιοχή δήλωσε:
«Ένα εμβληματικό έργο για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου παραδίδεται στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας. Ο παραλιακός άξονας, ο οποίος  υλοποιήθηκε με  σεβασμό στο περιβάλλον και στο μοναδικό φυσικό κάλλος της περιοχής, θα δίνει την δυνατότητα μετακίνησης ανάμεσα στις παραλίες του Δήμου μας . Ένα έργο με προστιθέμενη αξία στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που τονώνει την τοπική οικονομία και παράλληλα  ικανοποιεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες τις κοινωνίας. Το νέο αυτό τμήμα δίνει πρόσβαση με άνεση και ασφάλεια σε μία περιοχή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς με μαγευτικές παραλίες και γαλήνιο τοπίο. 

Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος ενέκρινε το αίτημα μας για χρηματοδότηση του εν λόγω τμήματος αντιλαμβανόμενος τις προοπτικές ανάπτυξης της συγκεκριμένης περιοχής

 

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΓΝΗ: Χωρίς τέλος οι λίστες της ταλαιπωρίας

"Ζούγκλα" η παραλιακή του Ηρακλείου - Έκτροπα καταγγέλλουν κάτοικοι στο Ράδιο Κρήτη

Γονική άδεια: Τι δικαιούται ο νέος πατέρας - Όλες οι αλλαγές

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη: Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος- ΒΙΝΤΕΟ

Καύσωνας

Θα ξεπεράσει και σήμερα τους 40 βαθμούς στον νότο ο υδράργυρος, με την ΕΜΥ να χαρακτηρίζει αίθριο τον καιρό που θα επικρατήσει σήμερα Κυριακή στο νησί μας.

Υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν χθες στις νότιες περιοχές, ενώ το ίδιο αίσθημα δυσφορίας θα είναι διάχυτο και σήμερα στην επικράτεια του νησιού.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 36 με 38 και στην Κρήτη τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αρκαλοχώρι: Απαντήσεις από τους επιστήμονες για τους σεισμούς