Κρήτη

ΠΑΓΝΗ: Χωρίς τέλος οι λίστες της ταλαιπωρίας

χειρουργείο

Μετά την ασφυκτική κατάσταση που προκλήθηκε, τον τελευταίο χρόνο, στα νοσοκομεία του Ηρακλείου λόγω της υγειονομικής κρίσης με την τεράστια λίστα αναμονής για ένα χειρουργείο, η ταλαιπωρία των ασθενών θα συνεχιστεί, καθώς το ανεπαρκές προσωπικό σε συνδυασμό με τις άδειες του καλοκαιριού, αναμένεται να δημιουργήσει νέα προβλήματα.

Ήδη, η ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ είναι γεμάτη από περιστατικά που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό αφού η τάση είναι πια πτωτική, ωστόσο, οι κλινικές έχουν φουλάρει!

Η αποφόρτιση όμως που αναμενόταν, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ, δεν φαίνεται στην πράξη. Κι αυτό γιατί το αποδεκατισμένο προσωπικό παίρνει τις άδειές του με το σταγονόμετρο και την ίδια ώρα, μέχρι το τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις περίπου … 300 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων!

Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το προσωπικό θα αποδυναμωθεί κι άλλο ενώ μόνον προφορικά υπήρξαν δεσμεύσεις για παράταση των συμβάσεων και την ίδια ώρα, οι ιδιώτες μπήκαν τόσο στη φύλαξη του κορυφαίου νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού, όσο και στα πλυντήρια.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζουν ότι η λειτουργία αυτή αποδεικνύει στην πράξη πως αν υπήρχε επάρκεια προσωπικού, θα λειτουργούσε κανονικά η απογευματινή βάρδια και τα τακτικά χειρουργεία θα είχαν σε μεγάλο βαθμό καλυφθεί.

Κάτι που φυσικά δεν έγινε αφού δεν υπάρχει η πολιτική βούληση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύφερνη "νύφη" το λιμάνι του Ηρακλείου - Τεράστιο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση!

"Ζούγκλα" η παραλιακή του Ηρακλείου - Έκτροπα καταγγέλουν κάτοικοι στο Ράδιο Κρήτη

Ηράκλειο: Ο... ήλιος και τα σκαλοπάτια καθορίζουν τις τιμές στα ακίνητα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε δύο νέα μέτωπα

φωτιά

Έτρεχαν και δεν έφταναν πάλι, στη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη, καθώς ξέσπασαν δύο νέες πυρκαγιές, η μία πολύ κοντά στο Ηράκλειο και η άλλη στη Γαλίφα.

Έτσι, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, στη θέση Ζερβού Μετόχι στις Μαλάδες, κινητοποιώντας μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο σημείο έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, 7 οχήματα της υπηρεσίας με 16 υπαλλήλους κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά έκαψε 5 στρέμματα δασικής, χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης.

Στη Γαλίφα, άλλη μία φωτιά κινητοποίησε επίσης τις πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ στο σημείο μετέβησαν 6 οχήματα με 12 υπαλλήλους κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά έκαψε 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 5 γεωργικής.

Να σημειωθεί ότι οι δύο μεγάλες φωτιές στην Ιεράπετρα και τη Βόνη είναι, από χθες, υπό μερικό έλεγχο, ενώ στις δύο περιοχές παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις αφού οι ισχυροί άνεμοι εντείνουν το φόβο της αναζωπύρωσης.

 

Διαβάστε επίσης:

Νέος, αισθητός σεισμός "κούνησε" την Κρήτη

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Το πήραν ... ζεστά οι τοπικοί φορείς μετά την παρέμβαση του Ράδιο Κρήτη

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο