Κρήτη

Ρέθυμνο

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και την ψηφιοποίηση αρχείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου

ρέθυμνο

Την έγκριση χρηματοδότησης τριών σημαντικών έργων συνολικού Προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου τριάντα οχτώ χιλιάδων Ευρώ (1.038.554 €) εξασφάλισε ο Δήμος Ρεθύμνης από το Πρόγραμμα Π.Ε.Π. Κρήτης. Σύμφωνα με απόφαση της Διαχειριστής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία αναρτήθηκε σήμερα (29/12/20), οι ολοκληρωμένες προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Ρεθύμνης, αξιολογήθηκαν θετικά με αποτέλεσμα να ενταχθούν στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του ΠΕΠ Κρήτης και να υλοποιηθούν τα εξής έργα: 

- Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, Πρ/μου : 490.000 €

- Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, Πρ/μου 434.000 €

- Ψηφιοποίηση και προβολή του αρχείου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου,  Πρ/μου 114.554,42 €.

Σε ότι αφορά το έργο της ψηφιοποίησης του πλούσιου υλικού που διαθέτει η Βιβλιοθήκη, σημειώνεται ότι θα υλοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που θα συναφθεί μεταξύ Δήμου Ρεθύμνης και Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική αυτή εξέλιξη στις  διεκδικήσεις του Δήμου Ρεθύμνης και εξήρε το έργο των υπηρεσιών του Δήμου και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για τη συνεργασία τους  στην σύνταξη των προτάσεων του Δήμου Ρεθύμνης, με επάρκεια και αξιοπιστία, εξασφαλίζοντας στο Ρέθυμνο έργα που υπηρετούν την προστασία του Περιβάλλοντος και τον εκσυγχρονισμό βασικών δομών του Ρεθύμνου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Έφτασαν στο νησί τα πρώτα εμβόλια

Αγία Τριάδα: Υπεγράφη η σύμβαση για το αναθεωρημένο ρυμοτομικό σχέδιο

Κρήτη: 3 χρόνια από τον ραδιομαραθώνιο του Ράδιο Κρήτη, το "Σπίτι των Αγγέλων" ολοκληρώνεται

Κρήτη

Ηράκλειο

Άγιος Μύρωνας: Αναστάτωση από τα κρούσματα κορωνοϊού - Τι θα γίνει με το πανηγύρι

άγιος μύρωνας

Iδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στον Αγιο Μύρωνα Ηρακλείου, με επιβεβαιωμένα πολλά, κρούσματα κορωνοϊού στο χωριό.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου τελέστηκε κανονικά η Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν εκτός των κατοίκων, και πιστών από το Ηράκλειο και την αμέσως επόμενη ημέρα, βρέθηκε θετικός ο ιερέας, ο οποίος έκτοτε, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Το ekriti επικοινώνησε με τον Επίσκοπο Κνωσού και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτη κ. Πρόδρομο Ξενάκη ο οποίος δήλωσε ότι μετά το κρούσμα στον ιερέα έγινε απολύμανση του ιερού ναού, των γραφείων και των αποθηκευτικών χώρων, καθώς και των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή τους ψάλτες και τους επιτρόπους.

Σημερα Τρίτη (3/8) το πρωί στον Αγιο Μύρωνα θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από τις 09.00 έως τις 13.00, προκειμένου να γίνουν rapid test στους κατοίκους και να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς.

Ερωτηματικό τι θα γινει με το πανηγύρι

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί για το τί θα γίνει με το πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα στις 8 Αυγούστου, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Επίσκοπος Κνωσού είπε ότι η Αρχιεπισκοπή θα εφαρμόσει τις όποιες οδηγίες των ειδικών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου, έδωσε άδεια για τη διενέργεια εμποροπανήγυρης με πάγκους και σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν στις λαϊκές αγορές, στις 7 και 8 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Παραμορφώνεται το έδαφος στο νησί- Να ελεγχθούν όλα τα κτίρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Κρήτη - τουρισμός: Πώς "έκλεισε" ο Ιούλιος - Τα μηνύματα για τον Αύγουστο