Κρήτη

Ρέθυμνο

Δήμος Ρεθύμνου: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα

ypografi_sarakina.jpg

Την έναρξη των εργασιών εκτέλεσης δύο σημαντικών έργων στο Δήμο Ρεθύμνης υπέγραψε σήμερα,  21 Σεπτεμβρίου 2021,  ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, με τον ανάδοχο εργολάβο,  παρουσία του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων & κυκλοφοριακών θεμάτων Δ.Ρ. κ. Άγγελου Μαλά. 

 Η  πρώτη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος,    αφορά το έργο «Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνίες 2020,  στο δημοτικό οδικό δίκτυο Ρεθύμνου – Υποέργο Δημοτικής  Ενότητας Νικηφόρου  Φωκά». 

Με βάση την καταγραφή ζημιών που πραγματοποιήθηκε και τη  μελέτη που εκπονήθηκε για το έργο,  Προϋπολογισμού  400.000 €, και,  θα εκτελεστούν η εργασίες για την αντιμετώπιση των σημαντικών ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του Νοεμβρίου 2020 (πολύ έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) στις υποδομές της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά του Δήμου Ρεθύμνης  και συγκεκριμένα στους οικισμούς  Άνω και Κάτω Μαλάκι, Γωνιά, Κάτω Βαλσαμόνερο καθώς και σε γειτνιάζοντες με αυτούς οικισμούς όπως το Γεράνι το Ατσιπόπουλο, το Ζουρίδι και τα Ρούστικα. 

Οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμούς δρόμων και τάφρων, σταθεροποίηση πρανών και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης,  αποκατάσταση οδοστρωμάτων (καθαρισμός, ασφαλτόστρωση κλπ) και  γεφυρών κ.α. 

Σε ότι αφορά τη δεύτερη σύμβαση που επίσης υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος προκειμένου να επισπευτούν οι εργασίες, δοθέντος ότι ο αναδειχθείς από το δημόσιο διαγωνισμό είναι ο ίδιος, αυτή αφορά την  κατασκευή του έργου: «Βιοκλιματική ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων συγκροτήματος εργατικών κατοικιών στην περιοχή Σαρακίνας». Το έργο έχει συνολικό Προϋπολογισμό 1,360.000 € και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 550.000 €,  και  το υπερβάλλον  από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης.

Σημειώνεται ότι  το εν λόγω συγκρότημα,   οικοδομήθηκε το 1970 βάσει σχεδίων του Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών. Έκτοτε παρότι  έχει υποστεί αλλαγές τόσο στα κτίρια που περιλαμβάνει,  από τους ίδιους τους κατοίκους,  όσο και στην πλατεία καθώς και στο οδικό δίκτυο εντός του τετραγώνου, όλο το συγκρότημα παρουσιάζει σήμερα φθορές και εικόνα εγκατάλειψης. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα γίνουν αναπλάσεις πεζοδρομίων, επεμβάσεις με στόχο την εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑμεΑ στους κοινόχρηστους χώρους, θα μπουν ενεργειακά φωτιστικά σώματα,  θα γίνει συνολική ανάπλαση της πλατείας προκειμένου να μεταμορφωθεί σε ελκυστικό χώρο συνάθροισης κατοίκων κι επισκεπτών αλλά και σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγω του αμφιθεάτρου που διαθέτει χωρητικότητας 100 περίπου ατόμων, θα γίνει αποκατάσταση οδοστρωμάτων και της παιδικής χαράς με προδιαγραφές ασφάλειας ευρωπαϊκών κριτηρίων και οδηγιών. 

Πρόκειται για μια ολιστική παρέμβαση από πλευράς Δήμου, η οποία  συνδυάζεται με την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής,  που   περιλαμβάνει και την  πλήρη αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης -  αποχέτευσης,  τα οποία  είναι από αμίαντο. 

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένδειξη της ολιστικής προσέγγισης που υιοθετεί ο Δήμος Ρεθύμνης σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις που επιχειρεί στο αστικό περιβάλλον,  εναρμονίζοντας τον εξωραϊσμό και τη διασφάλιση της λειτουργικότητας των υποδομών με τις σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές περί αστικής  διαβίωσης. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

"ΑΕΣ Κρητών Ένωσις": Ιστορική ημέρα για το ελαιόλαδο της Κρήτης

Κεφαλογιάννης: Επιπλέον πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την απόσταξη κρίσης στην Κρήτη

Κρήτη: Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει ότι τουρκικές φρεγάτες παραβίασαν τα χωρικά ύδατα

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Ο κρατούμενος πήρε άδεια και έγινε ...καπνός

φυλακη κελί

Πήρε άδεια από τις φυλακές Χανίων, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Ο λόγος για έναν αλλοδαπό κρατούμενο ο οποίος δεν επέστρεψε ως όφειλε μετά την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας και πλέον αναζητείται από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητείται αλλοδαπός, ο οποίος κρατούνταν στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Χανίων και σήμερα 26 Οκτωβρίου 2021, δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει.

Ο κρατούμενος εξέτιε ποινή κάθειρξης για διάφορα αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέραμα – Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα – Οι οδηγίες του κέντρου και οι απαντήσεις από τις ομάδες ΔΙΑΣ

Ρομά πυροβόλησαν με καραμπίνες – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Κρήτη: Ξαφνική έρευνα στις φυλακές - Τί βρέθηκε

 

 

ESPA BANNER