Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Αγιασμός στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Δήμου Αγίου Βασιλείου

Image
foto3.jpg
 clock 10:18 | 02/12/2019 writer icon newsroom ekriti.gr

Μέσα σε μια ιδιαιτέρως ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 25/11/2019 στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του εκπαιδευτηρίου του Λυκείου Σπηλίου, η εναρκτήρια εκδήλωση του νεοϊδρυθέντος Παραρτήματος Αγίου Βασιλείου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση προετοιμάστηκε από τους ίδιους τους επιμορφουμένους με την υποστήριξη των εκπαιδευτών τους και την αρωγή του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Από νωρίς είχαν προσέλθει οι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι πλαισιώνονταν από επιμορφωτές του ΣΔΕ, από μέλη του Γραφείου Παιδείας του δήμου Αγίου Βασιλείου, από εκπροσώπους συλλογικών φορέων της περιοχής και φυσικά από συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό που τελέστηκε από τον αιδεσιμώτατο π. Εμμανουήλ Μαράκη και ακολούθησε το καλωσόρισμα από την διευθύντρια το ΣΔΕ Ειρήνη Αντωνίου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνο παιδείας Αντώνη Τσουρδαλάκη· τους λόγους των οποίων αντιφώνησε η εκπαιδευόμενη του κα Μακρυποδάκη Βασιλική. Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή και το μέλος της δημοτικής επιτροπής παιδείας κι εκπρόσωπος για ζητήματα Λαϊκής Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης Σταύρος Φραγκιουδάκης.

 

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας μάθησης, τους ανθρώπους που μόχθησαν να ιδρυθεί το σχολείο και τα μέλη της τοπικής κοινωνίας που παρευρίσκονταν. Στους λόγους αλλά και στη δημιουργική αλληλεπίδραση που έλαβε χώρα διασαφηνίστηκε ο χαρακτήρας αυτού του εναλλακτικού «νυχτερινού γυμνασίου» στο οποίο εκπαιδεύονται ενήλικες με στόχο το συλλογικό αγαθό. Παράλληλα τονίστηκε η σημασία για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ενηλίκων δημοτών που συμμετέχουν και η σημασία να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι από όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τον υποχρεωτικό κύκλο εκπαίδευσης στις επόμενες εκπαιδευτικές περιόδους.

 

Επίσης, αποδόθηκαν ευχαριστίες σε όσους συνέβαλλαν στην δημιουργία του παραρτήματος κ.κ. Τσουρδαλάκη Αντώνη, Φραγκιουδάκη Σταύρο στις υπαλλήλους του γραφείου παιδείας του Δήμου Αγίου Βασιλείου και ξεχωριστά στον τέως Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανία Παπαγεωργίου που ενέκρινε το φάκελο και υπέγραψε την ίδρυση του.

Η δημοκρατική, η εμπειρική, μετασχηματίζουσα μάθηση για την κοινωνική αλλαγή από φέτος καλλιεργείται πλέον και στον δήμο μας. Ο σπόρος έπεσε σε γόνιμο χωράφι «ὑπὸ ἐμπείρων γεωργῶν» και η ιδέα έγινε πράξη· σπόρος φύτρωσε. Η δουλειά των εκπαιδευομένων, το μεράκι των εκπαιδευτών, η σταθερή αρωγή όλων μας είναι εκείνη που θα επιδράσει καθοριστικά μέχρι να γίνει βλαστός μακρύς, να βγάλει στάχυ και να μεστώσει καρπό. Από πλευράς δήμου θα συνεχίσουμε να πονούμε για το εγχείρημα και είναι βέβαιο ότι οι επιμορφούμενοί μας κι η τοπική κοινωνία θα δρέψουν γλυκείς καρπούς.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis