Κρήτη

Ρέθυμνο

Αστυνομικά

Κρήτη: Τρία αδέλφια στη "φάκα" για ναρκωτικά και... εκρηκτικά (φωτο)

χασίς μυλοπόταμος

Ακόμα μία παράνομη... οικογενειακή επιχείρηση ανακάλυψε η αστυνομία στην Κρήτη. Μετά τα τρία αδέλφια που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες για την αποθήκη ναρκωτικών που διατηρούσαν στον Μυλοπόταμο, άλλα τρία αδέλφια φόρεσαν χειροπέδες, από την ίδια περιοχή, και για παρόμοιο λόγο.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (30/09) τρεις άνδρες, 28, 32 και 33 ετών, αδέλφια μεταξύ τους, σε χωριό του Μυλοποτάμου για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, εκρηκτικών υλών και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έγιναν έρευνες σε κοινά ποιμνιοστάσια και περιβάλλοντες χώρους των τριών αδελφών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
11 δενδρύλλια κάνναβης ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία καλλιεργούνταν σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους,
215 γραμμάρια κάνναβης,
500 γραμμάρια εκρηκτική ύλη,
5,8 μέτρα θρυαλλίδα,
κυνηγετικό όπλο,
φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
μαχαίρι με μήκος λάμας 14 εκατοστά,
4 κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων
Επιπλέον, στο χώρο του ποιμνιοστασίου βρέθηκε και ένα αγροτικό όχημα το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης εγκλήματος.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου. 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, γνωστοποιεί ότι   με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, το Σάββατο 24-07-2021 θα ξεκινήσει ο Δεύτερος Γενικός Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2021, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καραβάδου  του Δήμου Μινώα_Πεδιάδος.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813 407938

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Δήμος Μυλοποτάμου: Εντοπίστηκαν τρεις "ορφανές" χασισοφυτείες

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά