Κρήτη

Λασίθι

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου μπαίνει δυναμικά στον ψηφιακό χάρτη

Ο Άγιος Νικόλαος

Ψηφιακά εργαλεία (τηλεργασία, νέες ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες κ.α) που αναπτύχθηκαν και προσφέρθηκαν στους πολίτες του Δήμου Αγίου Νικολάου λόγω της πανδημίας, αναβαθμίζονται και επεκτείνονται με την συνδρομή του Πανεπιστημίου Κρήτης, συμβάλοντας στην αποτελεσματικότερη λειτουργία δομών και υπηρεσιών, απλοποιώντας παράλληλα σε μεγάλο βαθμό τις γραφειοκρατικές ενέργειες που απαιτούνται για την διεκπεραίωση βασικών γεγονότων της ζωής μας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/5) στον Δήμο Αγίου Νικολάου, με προσκεκλημένο τον κ. Γ. Βιτσάκη, υπεύθυνο του τμήματος ΚΥΤΠΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης, συζητήθηκαν οι ψηφιακές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την άμεση και ταχεία διευκόλυνση του πολίτη στην καθημερινότητα του.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, λίγο μετά το πέρας της σύσκεψης, τόνισε : " η τρέχουσα συγκυρία, ανέδειξε την ανάγκη της βελτίωσης - επέκτασης των διαθέσιμων τεχνολογικών υπηρεσιών του δήμου, αλλά και της αποτύπωσης όλων των ενεργειών που μέχρι σήμερα έχουν γίνει, προκειμένου να υπάρξει ασφαλής εικόνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών στις υπηρεσίες που απευθύνονται ηλεκτρονικά.

Σε διάστημα ενός μόλις μήνα, προσδοκούμε να υπάρξει θεαματική αλλαγή στις υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες, καταδεικνύοντας κατά τον καλύτερο τρόπο, το πως θα πρέπει να κινηθούμε εφεξής, σε κάθε δυνατή αλληλεπίδραση πολιτών και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εξ άλλου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού, Υπεύθυνος για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβένρησης κ. Χάρης Αλεξάκης με αφορμή την διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, δήλωσε ότι τον επόμενο καιρό, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μπαίνει στον ψηφιακό χάρτη και εξαίροντας την συνεργασία με τον κ. Βιτσάκη διαβεβαίωσε ότι οι συνθήκες πλέον ευνοούν, προκειμένου να εμπεδωθούν οι σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στην εργασία και στην σχέση με τους δημότες.

Στην σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γ. Στεφανάκης η εντεταλμένη σύμβουλος κ. Ε. Φανουράκη, η Δ/ντρια Μελετών κ. Μ. Πρατσινάκη και ο υπηρεσιακός παράγοντας κ. Ν. Καραβελάκης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Σωκράτης Βαρδάκης για την επίσκεψη Κικίλια στο Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης

Τι αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Κικίλια στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση ακόμα να καταλάβει ότι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην υγεία, μπούχτισαν από συγχαρητήρια και χειροκροτήματα του Πρωθυπουργού και των Υπουργών της Κυβέρνησής του.» δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο Ηράκλειο και την σύσκεψη  στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.  
«Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος χειροκροτούσε και επαινούσε το έργο των ιατρών και τον νοσηλευτών, κατά την διάρκεια της πανδημίας.  Οι Κυβερνώντες δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι δεν αρκούν τα ευχολόγια, αντιθέτως απαιτούνται πράξεις.
Τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον οποίο, η κυβέρνησή του συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ακολούθησαν οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κικίλια, από το Ηράκλειο της Κρήτης, για ενίσχυση όλων των νοσοκομείων με νέες ΜΕΘ, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το επόμενο διάστημα και ενίσχυση με προσωπικό των υγειονομικών δομών.
Ο κ. Κικίλιας μάλλον ξεχνά ότι οι «μεταρρυθμίσεις» της ΝΔ οδήγησαν το σύστημα δημόσιας υγείας μέχρι και το 2015 στα όρια της κατάρρευσης, μετά από κατασπατάληση πόρων, υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, προμηθειών και μεγάλα σκάνδαλα που έμεναν για πολλά χρόνια στο σκοτάδι και ότι αυτά είναι πράγματα που ούτε ο λαός λησμονεί, ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας.
Μιλάει σήμερα για προσλήψεις όταν επί ημερών τους οι προσλήψεις είχαν παγώσει, 2.500 ειδικευμένοι γιατροί είχαν δει την πόρτα της εξόδου από τις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας και οι προϋπολογισμοί για τα νοσοκομεία είχαν υποστεί 40% περικοπή. 
Ο κ. Υπουργός ξεχνά ακόμα ότι η Κυβέρνηση του, εν μέσω μάλιστα πανδημίας δεν ανανέωσε συμβάσεις γιατρών που απασχολούνται σε Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), αποδυναμώνοντας έτσι το Σύστημα Υγείας, ενώ με περίσσιο θράσος επιμένει ότι  εν μέσω του κορωνοϊού προσλήφθηκε τέτοιο υγειονομικό προσωπικό, που δεν έχει επαναπροσληφθεί ποτέ σε τόσο σύντομες διαδικασίες.

Οι αφανείς ήρωες, όπως είπατε κ. Υπουργέ, για εσάς παραμένουν ακόμα αόρατοι, χωρίς ενίσχυση, χωρίς πολλές φορές ούτε τα στοιχειώδη για να αντιμετωπίσουν την πανδημία χωρίς ΒΑΕ!
Η στάση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και η «θερμή» υποδοχή που επιφύλαξαν στον Υπουργό είναι η απάντηση στα μεγάλα ψεύτικα λόγια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, στις δηλώσεις και τις υποσχέσεις τους που απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα».