Κρήτη

Λασίθι

Λασίθι: Κινητικότητα στα έργα και τις παρεμβάσεις

Άγιος Νικόλαος

Το πρωί της  Δευτέρας  18-05-2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη  Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου,  κ. Αντώνη Ζερβό στα γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.

Κατά την συζήτηση, που ακολούθησε σε πνεύμα εποικοδομητικό και συνεργασίας, συζητήθηκαν η πρόοδος του πολεοδομικού σχεδιασμού Δήμου Αγίου Νικολάου,  και  έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των έργων του τεχνικού προγράμματος που αφορά το Δήμο Αγίου Νικολάου, και για τις δράσεις που προγραμματίζονται το επόμενο χρονικό διάστημα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Επίσης συζητήθηκαν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορούν τις δράσεις και τον προγραμματισμό της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου  και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε στον Δήμαρχο, μία συλλεκτική συσκευασία – φιάλη ελαιολάδου παραγόμενο από αρχαία ελαιόδεντρα που βρίσκονται και έχουν καταγραφεί σε περιοχές του Νομού Λασιθίου.

Επίσης την Τετάρτη  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη, της  Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Νομού Λασιθίου κ. Σοφιανού Χρύσας, του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Στεφανάκη Ιωάννη και του Αντιδημάρχου Οροπεδίου  κ. Στρατάκη Γεωργίου. Κατά την συνάντηση δρομολογήθηκε η προγραμματική σύμβαση για την αρχαιολογική μελέτη – ανασκαφή περιοχής Πλάτης Οροπεδίου Λασιθίου, με χρηματοδότηση από την Αντιπεριφέρεια με ποσό 100.000,00 €. Επίσης συζητήθηκε η εξέλιξη και ολοκλήρωση της εργολαβίας ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού δικτύου Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος στα οποία εμπλέκονται οι φορείς που εκπροσωπούνται από τους συμμετέχοντες στην συνάντηση.

Την ίδια ημέρα και ώρα 11.00 π.μ.  πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης,  υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, κατά την οποία, εγκρίθηκαν τα παρακάτω έργα αρμοδιότητας Π.Ε. Λασιθίου:

Εγκρίθηκε διάθεση πίστωσης, διακήρυξη δημοπρασίας: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΙΤΗΣ, ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΘΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΝΥΕΛΗ ΣΗΤΕΊΑΣ, προϋπολογισμού 1.450,00 €, 

Εγκρίθηκε το  από 28-4-2020 (ολοκλήρωση 4-5-2020) πρακτικό Διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου εκτέλεσης  του έργου ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ Κ2-D2 ΜΕ ΝΕΑ, θέση Γωνιά Λακωνίων, προϋπολογισμού 55.000,00 €.

Εγκρίθηκε δαπάνη και διάθεση πίστωσης 36.000,00 €, για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛΚΕΘΕ), για την εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος «Εκτίμηση των επιδράσεων του λαγοκέφαλου στην αλιεία και το περιβάλλον».

Εγκρίθηκε δαπάνη και διάθεση πίστωσης 25.000,00 €, για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ)  για την εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

Εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμήθειας προκατασκευασμένου οικίσκου για το Νοσοκομείο Σητείας στα πλαίσια  αντιμετώπισης του Κορωνοϊού (COVID-19) από την Π.Ε. Λασιθίου,  προϋπολογισμού 10.000,00 €.   

Εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης δαπανών της Π.Ε. Λασιθίου.  

Την Παρασκευή 22-05-2020, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη, προγραμματισμένη συνάντηση του με τον κ. Ζαχαρόπουλο Βασίλειο, Πρόεδρο της Τ.Κ. Ανατολής του Δήμου Ιεράπετρας. Τα θέματα που συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις ήταν: 1) η λειψυδρία και η κατάσταση των γεωτρήσεων της περιοχής Ανατολής, 2) η αποκατάσταση της βλάβης στην θέση Φούρνος Ψαρρού, περιοχής  Αμμουδάρας, με έγκριση κονδυλίου ύψους 240.00,00 €,  3) διευθετήθηκε το ζήτημα των πυροσβεστικών παρεμβάσεων, με την προμήθεια ποσότητας ασφαλτομίγματος για το κλείσιμο των υφιστάμενων επί του οδοστρώματος λακκουβών, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής,  4) συζητήθηκαν, παρουσία και της κ. Μαρίας Φουντή, προϊσταμένης της Δ/νσης Αγροτικής  Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λασιθίου,  τα θέματα που ανακύπτουν με τις προθεσμίες που έχουν τεθεί προς τον Δήμο Ιεράπετρας και τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, για την ολοκλήρωση του φακέλου αδειοδότησης του έργου άρδευσης της περιοχής ΜΠΑΜΠΑΚΙΑ ΛΑΚΚΟΣ της Τ.Κ. Ανατολής και των οποίων η λήξη επίκειται. 

 

 

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.