Κρήτη

Λασίθι

Καλαντζάκης: Αίτημα στήριξης σε όλους τους βουλευτές Κρήτης για το τμήμα Φυσικοθεραπείας

Καλαντζάκης

Στο πλαίσιο των συνολικών προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για την ανατροπή των εξελίξεων και τη λειτουργία του τμήματος φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης απηύθυνε στις 26/11/2019 επιστολές και στους 16 Βουλευτές της Κρήτης όλων των κομμάτων.

Στις εν λόγω επιστολές ο δήμαρχος ενημερώνει για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, με την οποία εξεδόθη ψήφισμα αναφορικά με την λειτουργία του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης στο Δήμο Ιεράπετρας και ζητάει τη στήριξη των βουλευτών για την άμεση άρση της αναστολής λειτουργίας του πανεπιστημιακού αυτού τμήματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στις δηλώσεις του:

«Χρόνια η Ιεράπετρα ζητάει την ίση αντιμετώπιση και την συμπερίληψή της στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δε σκοπεύουμε να αφήσουμε το θέμα να περάσει στο απυρόβλητο. 

Εκτός του αιτήματός μας για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για εκτενή συζήτηση του θέματος ζητάμε και τη στήριξη όλων των βουλευτών της Κρήτης για ανατροπή των εξελίξεων που αδικούν τον τόπο μας.

Μετά από όλες τις προσπάθειες που έχουμε ήδη κάνει, συνεχίζουμε να διεκδικούμε κάθε μορφή προόδου για τον τόπο μας, με όποιο μέσο διαθέτουμε γι’ αυτό και δεν εφησυχαζόμαστε έως ότου λάβουμε θετική ανταπόκριση από την Κυβέρνηση. »

Κρήτη

Κρήτη: Νέο λουκέτο σε μπαρ λόγω συνωστισμού

διασκέδαση

Στη βεβαίωση παράβασης για συγχρωτισμός δεκάδων όρθιων πελατών και μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικές δυνάμεις στα Χανιά.

Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική ενημέρωση, οι αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο σε νυχτερινό κατάστημα της εστίασης-μπαρ στην πλατεία του Πλατανιά, όπου διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις στους κανόνες για τη λειτουργία τέτοιων χώρων, με αρκετούς πελάτες να είναι όρθιοι εντός του χώρου.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr στο κατάστημα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και ανεστάλη η λειτουργία του για 15 ημέρες όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές επέβαλλαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης επιπλέον και διοικητικό πρόστιμο της τάξεως την 500 ευρώ για παραβάσεις του ΚΟΚ, καθώς η επιχείρηση εκμεταλλευόταν αυθαίρετα και δημόσιο χώρο χωρίς την απαραίτητη άδεια, ήτοι είχε απλώσει τραπεζοκαθίσματα παράνομα στο πεζοδρόμιο έξωθεν της επιχείρησης.