Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Κατ' οίκον εμβολιασμός με "6 απλά βήματα"

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει τους δημότες ότι από τις 20 Ιουλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμό κατ οίκον κατά της covid 19 των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες θα πρέπει να επικοινωνούν με τους θεράποντες ιατρούς τους. Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα και ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με το μονοδοσικό εμβόλιο .

Τα βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι τα εξής:

1ο Βήμα: Ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να πραγματοποιήσει το εμβολιασμό του ΚΑΤ ́ΟΙΚΟΝ, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό του
2ο Βήμα: Ο ιατρός με την σειρά του συμπληρώνει μια αίτηση εμβολιασμού για τον ενδιαφερόμενο πολίτη
3ο Βήμα: Αποστέλλεται ενημερωτικό μήνυμα (SMS) με το ακόλουθο κείμενο: ''Το αίτημα σας για εμβολιασμό κατ’ οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τον ορισμό του ραντεβού σας''
4ο Βήμα: Ο πολίτης λαμβάνει κλήση με σκοπό τον ορισμό ραντεβού
5ο Βήμα: Πραγματοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούμενου πολίτη για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού
6ο Βήμα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή ενημερωτικού μηνύματος (SMS) στο κινητό του πολίτη: ‘’Ολοκληρώσατε τον εμβολιασμό σας. Μετά από 1 μέρα μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο Gov.gr ή ΚΕΠ’’

Ο Δήμος Ιεράπετρας στηρίζει το παραπάνω πρόγραμμα μέσω των Κοινωνικών του Υπηρεσιών και δομών και σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, το Σύλλογο ΑΜΕΑ Ιεράπετρας και το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι», διερευνούν τις περιπτώσεις ανεμβολίαστων συμπολιτών που επιθυμούν και μπορούν να εξυπηρετηθούν από το πρόγραμμα κατ οίκον εμβολιασμού.

Επιπλέον ο Δήμος θα παραχωρήσει όχημα και οδηγό για να διευκολύνει τη μετακίνηση του εμβολιαστικού κλιμακίου στην κατοικία κάθε πολίτη .

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Αθλητισμού και στα τηλέφωνα :

28423 40404 και 2842340402

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην Ελεκίστρα Αχαΐας: Εκκενώνεται το Σούλι

ΣΕΑΠ Ηρακλείου: Τελετή στη μνήμη του Ιωάννη Δασκαλογιάννη (φωτο)

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με κλεμμένο ΙΧ στο Γάζι

κλεμμένο ιχ

Να κάνει βόλτες με το κλεμμένο αυτοκίνητο, συνελήφθη ένας άνδρας στο Γάζι, από τους αστυνομικούς του ΑΤ Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στη Χερσόνησο και ο οποίος, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, εκατόν πενήντα τρία (153) δισκία για τα οποία δεν έφεραν την απαιτουμένη ιατρική συνταγή και χρεωστική κάρτα τράπεζας

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε διαπράξει τρεις κλοπές στο Ηράκλειο αφαιρώντας τα παραπάνω αντικείμενα τα οποία  αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και είχε χρησιμοποιήσει την αφαιρεθείσα χρεωστική κάρτα τράπεζας για αγορές  ύψους 70 ευρώ.   

Επίσης το ΙΧΕ αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τσάκωσαν άμεσα τους δύο νεαρούς στο κέντρο

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

 

ESPA BANNER