Κρήτη

Λασίθι

Αναστάτωση από μια ακόμα φωτιά σε καμινάδα

Πήρε φωτιά η καμινάδα.jpg

Για μία ακόμα φορά αναστάτωσε μια ολόκληρη περιοχή, φωτιά σε καμινάδα.

Αυτή τη φορά η καμινάδα ήταν πιτσαρίας, ενώ η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι χθες, στην Ακτή Νεάρχου και Σοφοκλή Βενιζέλου στον Άγιο Νικόλαο.

Η φωτιά άφησε πίσω της μικρές υλικές ζημιές.

Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεχίζουν χωρίς προστατευτικά μέσα πολλοί διανομείς στο Ηράκλειο

διανομέας

Την ανάγκη για περαιτέρω ενεργοποίηση και αφύπνιση επιβάλει ο θάνατος του 27χρονου διανομέα φαγητού, που έφυγε από τη ζωή μετά από μήνες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Από την πρώτη στιγμή, η εγρήγορση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αλλά και η ανάδειξη του θέματος ήταν τέτοια, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα, με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. 

Το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να παραχωρήσει πράσινα γιλέκα με φωσφορούχα διακριτικά στους  διανομείς προκειμένου να ενισχύσει τα μέτρα ασφάλειας. Την ίδια στιγμή, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προειδοποίησε τους επιχειρηματίες που απασχολούν διανομείς για την αναγκαιότητα χρήσης των γιλέκων με ανακλαστικό υλικό, ενώ ήδη έχει προχωρήσει και σε σχετικούς ελέγχους. 

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε συνεργασία του τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας με το Εργατικό Κέντρο, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί και κάποια πρώτα πρόστιμα. 

Παρ’ όλα αυτά ωστόσο, φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν συμμορφωθεί στο 100 % με τις υποδείξεις, αλλά και με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. 

Για το λόγο αυτό, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το τμήμα Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας, πρόκειται να συνεχίσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους προκειμένου να περιορίσουν τα φαινόμενα.