Κρήτη

Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Πρωτοβουλία καταστηματαρχών εστίασης για αύξηση της επισκεψιμότητας

my agios nikolaos

Κόντρα στις δυσκολίες των καιρών ο σύλλογος εστίασης και διασκέδασης του Αγίου Νικολάου αναλαμβάνει μία πρωτοβουλία για να ενισχύσει την επισκεψιμότητα από τις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης.

 Εγκαινιάζει μία τακτική επικοινωνίας μέσω social media και μμε του νησιού με τίτλο my agios nikolaos σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα από την υπόλοιπη Κρήτη στην πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου.

Με γνώμονα τις πολύ καλές και ασφαλείς υπηρεσίες αλλά και την ποιότητα στις σε όλες τις παροχές των καταστημάτων τους, οι επαγγελματίες εστίασης και διασκέδασης του Αγίου Νικολάου πρωτοτυπούν  για μία ακόμα φορά και προσκαλούν τους φίλους από ολόκληρη την Κρήτη να περάσουν ευχάριστες ημέρες διακοπών στον Άγιο Νικόλαο.

Μία πόλη για όλες τις ηλικίες όλα τα ενδιαφέροντα και πάνω από όλα για κάθε στιγμή της ημέρας, my agios Nikolaos, για τον Άγιο Νικόλαο στο καλοκαίρι του 2020

https://www.facebook.com/myagiosnikolaoscrete/

Κρήτη

Παναγία Χαρακιανή: Το πρόγραμμα εορτασμού, χωρίς λιτάνευση της εικόνας

παναγία χαρακιανή

Το πρόγραμμα της εφετινής Πανηγύρεως του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Χαρακιανής, όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και την Ιερά Μονή Ατάλης Μπαλή:

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

7:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

7:00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εγκώμια (επιτάφιος θρήνος) προ του Ιερού κουβουκλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου.

11:00 μ.μ. - 01:00 π.μ.: Νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020:

Από ώρας 06:30 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ:

1) Λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία και τη σχετική ρητή απαγορευτική διάταξη της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 50451 (ΦΕΚ 3332/Β/09-08-2020), με θέμα «Αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19»- δεν θα πραγματοποιηθεί εφέτος η καθιερωμένη λιτανευτική πομπή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Χαρακιανής από την Ιερά Μονή Ατάλης - Μπαλή μέχρι το Ιερό Προσκύνημά της στο Χάρακα.

2) Η θαυματουργός – ιστορική εικόνα της Παναγίας Χαρακιανής θα εκτίθεται σε προσκύνηση μόνο κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών του Δεκαπενταυγούστου.