Κρήτη

Ηράκλειο

"Βροχή" τα περιστατικά απάτης στο Ηράκλειο - Νέα συγκλονιστική ιστορία

απάτη

Δεκάδες καταγγελίες έχουν γίνει από χθες (22/8) στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και το ekriti.gr για τους απατεώνες που τρομοκρατούν τηλεφωνικά τους πολίτες παίζοντας με την αγωνίας τους καθώς προφασίζονται διάφορες τραγικές καταστάσεις στις οποίες δήθεν έχουν εμπλακεί οι συγγενείς τους.  Μοναδικός σκοπός από όλο αυτό είναι να αρπάξουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν. 
 
​Παρόμοια καταγγελία έγινε και στο ekriti.gr από την γνωστή συγγραφέα-ξεναγό Αθηνά-Σφακάκη για την μητέρα της. Σύμφωνα με την ίδια, πριν από δέκα μέρες άγνωστος άνδρας κάλεσε την μητέρα της και παριστάνοντας τον γιατρό της είπε ότι η κόρη της βρίσκεται στο Βενιζέλειο νοσοοκομείο γιατί έχει σπάσει το πόδι της σε τρία σημεία και κινδυνεύει να το χάσει. Γι'αυτό θα χρειαστεί, όπως της είπε ο "γιατρός', να γίνει επέμβαση προκειμένου να βάλουν λάμες και βίδες για να το στηρίξουν. Επέμβαση η οποία θα στοίχιζε 16.000 ευρώ!

Η ηλικιωμένη γυναίκα λίγο έλειψε να πάθει έμφραγμα ακούγοντας τα "παραμύθια" του "γιατρού". Μάλιστα, προκειμένου να πειστεί η ηλικιωμένη,  μια γυναίκα άγνωστη παρίστανε την κα Σφακάκη. Σύμφωνα με την καταγγελία, η συγκεκριμένη γυναίκα ούρλιαζε από τον πόνο και έκλαιγε. Μέσα στον πανικό της η γιαγιά ζήτησε να ρωτήσει πρώτα τον γιο που είναι γιατρός και ο άγνωστος άνδρας της είπε όχι γιατί ήταν μαζί του και βρισκόταν στο αιματολογικό για να φέρει μπουκάλες αίμα για την επέμβαση στην οποία υποτίθεται να υποβαλλόταν η κα Σφακάκη.

Η γιαγιά πείστηκε και του είπε ότι έχει μόνο 6.000 ευρώ. Τότε ο άνδρας απάντησε "στέλνω ασθενοφόρο να σε πάρει μην κουνιέσαι μόνο άφησε ανοικτή τη γραμμή να μιλάμε…Στο σπίτι όμως βρισκόταν και ο 15χρονος εγγονός της γιαγιάς ο οποίος πήρε το τηλέφωνο από τα χέρια της γιαγιάς του και άρχισε να συνομιλεί με τον άνδρα που παρίστανε τον "γιατρό". Τότε οι άγνωστοι ζήτησαν την επιβεβαίωση των στοιχείων του και αφού του είπαν τι είχε γίνει του ζήτησαν το νούμερο του κινητού του. Και πριν προλάβει να ψελλίσει το 69... ο άγνωστος έκλεισε το τηλέφωνο.

Προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια μου, αναφέρει η κ. Αθηνά Σφακάκη. Αμέσως βάλαμε αναγνώριση κλήσης στην γιαγιά και ζητήσαμε άρση τηλεφωνικού απορρήτου κάτι που όπως μας διαβεβαίωσε η αστυνομία πλέον θα γίνεται αυτεπάγγελτα σε όσους έχουν κάνει καταγγελία. Δυστυχώς οι ηλικιωμένοι είναι έρμαια σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά αυτό που με ανησυχεί,  συμπληρώνει η κα Σφακάκη, είναι το γεγονός ότι οι απατεώνες ξέρουν πολλά προσωπικά στοιχεία για τα θύματα τους.

Μάρα Μπέκα 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - 28η Οκτωβρίου: Με υπερηφάνεια η παρέλαση (φωτογραφίες)

παρέλαση στο Ηράκλειο

Υπερηφάνεια σήμερα στο Ηράκλειο, στη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο.

Μετά από δύο χρόνια εξαιτίας του κορωνοϊού, οι μαθητές... επέστρεψαν, στο πλαίσιο των καθειρωμένων εκδηλώσεων..

 

 

 

 

 

 

Ο καιρός, παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν χάλασε τις εκδηλώσεις και η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (φωτο)

Η 5η Μεραρχία Κρητών στο Αλβανικό μέτωπο (φωτογραφίες)

ESPA BANNER