Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Κόντεψα να πεθάνω από την αγωνία - Ο γιος μου είχε σκοτώσει ένα παιδάκι!"

απάτη

Συνεχίζουν απτόητοι οι απατεώνες που κοψοχολιάζουν ανύποπτους πολίτες και ποντάροντας στον φόβο και στην αγωνία για συγγενείς τους, προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα. Το θέμα απασχόλησε την εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου, στο Ράδιο Κρήτη όπου ο γνωστός Φυσικοθεραπευτής Τάσος Αντωναράκης κατέθεσε τη δική του εμπειρία. Το τηλέφωνο στο γραφείο χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο γιος του φυσικοθεραπευτή, τουλάχιστον αυτό κατάλαβε στην αρχή, τόσο πειστική ήταν η μίμηση. Ο "γιος" του έκλαιγε λέγοντάς του ότι προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα, με θύμα ένα μικρό παιδάκι το οποίο πέθανε! Στη συνέχεια πήρε το τηλέφωνο ο "αξιωματικός της ΕΛΑΣ", ο οποίος είπε στον κ. Αντωναράκη να μην πάει στον τόπο του τροχαίου γιατί "θα τον λιντσάρουν οι συγγενείς του παιδιού". 'Οταν ο "αστυνομικός" ζήτησε 100.000 ευρώ για να διασφαλίσει την ελευθερία του νεαρού, ο φυσικοθεραπευτής, αντελήφθη ότι επρόκειτο για απάτη. 
Εκτός του κ. Αντωναράκη στην εκπομπή παρενέβησαν δεκάδες ακροατές, οι οποίοι κατέθεσαν ανάλογη εμπειρία με κοινό στοιχείο, το νούμερο από το οποίο καλούν οι απατεώνες, με αρχικά νούμερα 0035, που είναι κωδικός της Βουλγαρίας.
Η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να είναι συνεργάσιμοι με τους απατεώνες, να επιδεικνύουν ψυχραιμία όταν αντιληφθούν ότι πρόκειται για απάτη και να συζητούν μαζί τους, τους τρόπους "καταβολής" των χρημάτων, και να καλούν την αστυνομία.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παράνομα 9 στα 15 γηροκομεία - Έρχονται λουκέτα

γηροκομείο

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Από τα συνολικά 15 γηροκομεία που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τα 9 λειτουργούν χωρίς άδεια, όπως αποκάλυψε σήμερα στο “Ράδιο Κρήτη” ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου, Δημήτρης Βιδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

“Το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει είναι οξύ, και πολλές οικογένειες προσφεύγουν σε αυτή τη λύση, επιλέγοντας μία από τις διάφορες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργούν σε κτήρια τα οποία, παλαιότερα ήταν ξενοδοχεία ή δημόσιες υπηρεσίες”, τόνισε ο κ. Βιδάκης ενώ επισήμανε ότι για να δοθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σε ένα γηροκομείο, τo βασικότερο όλων είναι να διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Κάτι που, φυσικά, δεν ισχύει…

“Πολλοί ιδιοκτήτες λειτουργούν χωρίς άδεια. Έχουμε εφιστήσει την προσοχή των ιδιοκτητών και παρ’ όλα αυτά, πολλοί συνεχίζουν να λειτουργούν, φυσικά, παράνομα”, πρόσθεσε ο κ. Βιδάκης, κάνοντας λόγο για ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, καθώς το πρόβλημα της φιλοξενίας των ανήμπορων ηλικιωμένων ανθρώπων είναι πολύ μεγάλο στον τόπο μας.

Ωστόσο, όπως είπε, τα 9 από τα 15 γηροκομεία δε διαθέτουν άδεια!

Ο ίδιος εξήγησε ότι ζητήθηκε από τους επιχειρηματίες του χώρου να καταθέσουν τον σχετικό φάκελο, για να προωθηθεί αντίστοιχα στην Πολεοδομία, την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όμως, δεν ανταποκρίθηκαν πολλοί…

Έτσι, τώρα, η Υπηρεσία θα πρέπει να εκδώσει απόφαση παύσης λειτουργίας, με τις διαστάσεις του κοινωνικού φαινομένου να είναι τεράστιες, αφού οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν ουσιαστικά χωρίς στέγη!

Για κάποια από τα γηροκομεία, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση παύσης λειτουργίας, καθώς αν και ζητήθηκε να κλείσουν, ωστόσο, κάποιοι συνεχίζουν παράνομα να λειτουργούν…οπότε όπως είπε, το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν με αυτό το καθεστώς, πολλά χρόνια...

Πάντως, ο κ. Βιδάκης κατέληξε λέγοντας ότι οι έλεγχοι της υπηρεσίας είναι σαρωτικοί στα γηροκομεία του Ηρακλείου, δίνοντας έτσι κάποια υπόσταση και σε όσα από αυτά λειτουργούν χωρίς άδεια, επικαλούμενος το πρόβλημα που πρόκειται να δημιουργηθεί εάν οι παράνομες επιχειρήσεις κλείσουν, αφού για πολλές οικογένειες αυτή είναι η μόνη λύση...

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Δεν χτύπησα τον πελάτη", λέει ο κρεοπώλης

Κορωνοϊός: Θλίψη για τον 29χρονο Παύλο - Το "αντίο" του δημάρχου

Στο Ηράκλειο η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου - Συνάντηση με Περιφερειάρχη

ESPA BANNER