Κρήτη

Ηράκλειο

Βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στην Λυγαριά - Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής

Κατάσβεση φωτιάς

Δύσκολη αποδεικνύεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λυγαριά του Δήμου Μαλεβιζίου, που ξέσπασε όπως έγραψε το ekriti νωρίτερα. Η περιοχή είναι δύσβατη και δεν επιτρέπει την πρόσβαση των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η φωτιά από την εθνική οδό, και αποτυπώνει το μέγεθός της.

 

Οι ριπές του ανέμου προκαλούν συνεχώς νέες εστίες και σύμφωνα με τις πληροφορίες ζητούνται συνεχώς ενισχύσεις.

Πριν από λίγο οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με τρεις ομάδες πεζοπόρου, και 1 όχημα τύπου Unimog από το Γαράζο.

Επίσης δύο υδροφόρες του Δήμου Μαλεβιζίου έφτασαν στην περιοχή για την πλήρωση των οχημάτων.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι περιοχές που θα γίνει δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

δάκος

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας.

  • την Πέμπτη 16-7-2020 στο Κεραμούτσι και Καμάρι.
  • την Πέμπτη 16-7-2020 στον Άγιο Σύλλα και Προφήτη Ηλία,
  • την Παρασκευή 17-7-2020 στην  Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια και Σίβα.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. επικοινωνίας:  2813407980, 2813407981, 2810252976.