Κρήτη

Ηράκλειο

Τεστ αντισωμάτων από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και σε εργαζόμενους της Περιφέρειας

μπορμπουδάκη τεστ αντισωμάτων

Η Διοικήτρια της 7η ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και κλιμάκιο επαγγελματιών υγείας μετέβησαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έλεγχου αντισωμάτων για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και σε στελέχη και εργαζόμενους της Περιφέρειας, που συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τη Διοικήτρια υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και στους δύο δειγματοληψία για τη διενέργεια του τεστ αντισωμάτων, ενώ ο συνολικός αριθμός δειγμάτων που ελήφθησαν στην Περιφέρεια Κρήτης ανέρχεται άνω των 100.

Τεστ αντισωμάτων από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και σε εργαζόμενους της Περιφέρειας Κρήτης
Τεστ αντισωμάτων από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και σε εργαζόμενους της Περιφέρειας Κρήτης

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα τεστ που λαμβάνονται και αφορούν σε εργαζόμενους που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εξετάζονται από τα οριζόμενα εργαστήρια αναφοράς των νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ, η οποία έχει και την ευθύνη συλλογής των αποτελεσμάτων.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη δήλωσε «βρισκόμαστε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζοντας τον έλεγχο που διενεργεί η Υγειονομική μας Περιφέρεια. Κάνουμε τεστ αντισωμάτων στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι είναι άμεσοι συνεργάτες μας στη διαχείριση τη πανδημίας στο νησί μας. Ο έλεγχος αντισωμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί άνω των 5.000 τεστ στην 7η ΥΠΕ Κρήτης στους υγειονομικούς υπαλλήλους των νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ΤΟΜΥ της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όσο και στο ΕΚΑΒ, σε ιδιώτες ιατρούς και σε συνανθρώπους μας με μεσογειακή αναιμία, αιμοκαθαιρόμενους ή άλλες ευπαθείς ομάδες. Στόχος μας, να διασφαλίσουμε την ανθρώπινη ζωή και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη στρατηγικών για την προάσπιση της δημόσιας υγείας στον τόπο μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ευχαρίστησαν θερμά τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λένα Μπορμπουδάκη για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα της Περιφέρειας ως προς την επέκταση του ολοκληρωμένου προγράμματος εθελοντικού ελέγχου αντισωμάτων που διενεργεί το Υπουργείο Υγείας και τη συμπερίληψη σε αυτό και των εργαζομένων και των στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης, που με αίσθημα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Κορωνοϊού σε όλη τη διάρκεια του πρώτου κύματος της Πανδημίας στη χώρα μας. Όπως ανέφερε, ο κ. Βαμβακάς, «τα αποτελέσματα του ελέγχου των αντισωμάτων θα αξιοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς και πρόκειται να συμβάλουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

RunGreece Ηράκλειο 2021: Με μεγάλη συμμετοχή και φέτος (φωτογραφίες)

Μόνο εμβολιασμένοι όσοι συμμετέχουν φέτος στο RunGreece

Για όγδοη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, με χορηγούς-υποστηρικτές την ERGO Ασφαλιστική, τα Super Market «Χαλκιαδάκης» και τις Μινωικές Γραμμές, ο αγώνας RunGreece 2021. 

Πάντα παρών και ο Ερυθρός Σραυρός
Πάντα παρών και ο Ερυθρός Σραυρός

Εκατοντάδες δρομείς βγήκαν στους δρόμους του Ηρακλείου. Η δράση αφορά σε αγώνες πόλης 5 -10 χιλιομέτρων που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Με μεγάλη συμμετοχή το RunGreece 2021
Με μεγάλη συμμετοχή το RunGreece 2021
Εκατοντάδες δρομείς βγήκαν στους δρόμους
Εκατοντάδες δρομείς βγήκαν στους δρόμους
rungreece
rungreece

Το RUN GREECE Ηράκλειο διεξάγεται στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο παραλιακό μέτωπο, με εκκίνηση έξω από το στάδιο στην οδό Σπύρου Μουστακλή, διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο προς το «Τάλως» και επιστροφή και τερματισμό μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.

(φωτογραφίες Δημήτρης Προνάκης)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Κρήτη: Επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω των πελατών που ήταν μέσα

Ηράκλειο: Οι απινιδωτές σώζουν ζωές (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER