Κρήτη

Ηράκλειο

Οι Islanders Κρήτης συζήτησαν για τον εναλλακτικό τουρισμό

Islanders

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, 10 μαθητές/τριες από Επαγγελματικά Λύκεια και η υπεύθυνη συντονίστρια τους κα Στέλλα Πιταροκοίλη που συμμετέχουν στο διετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Islanders - Capitalising on Tourism to increase the employability of young people with fewer opportunities» της ΠΔΕ Κρήτης συναντήθηκαν με τον κ. Gian Andrea Paolo Garancini, Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Γραφείου Ενημέρωσης & Πληροφόρησης των Επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου «INFOPOINT» του Δήμου Ηρακλείου και χρησιμοποίησαν οι ίδιοι/ες τις διάφορες διαδραστικές εφαρμογές που προσφέρονται στους επισκέπτες και σκοπό έχουν να δώσουν άμεση πρόσβαση στην πληροφορία για την πόλη και την ενδοχώρα.
 

andrea.jpg

andrea.jpg, by mpeka

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους με τον κ. Gian Andrea Paolo Garancini είχαν την ευκαιρία να του παρουσιάσουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συμμετέχουν, τις συνεργαζόμενες χώρες (Μάλτα, Ιταλία και Πορτογαλία), τις γνώσεις τις οποίες αποκόμισαν από τη δεκαήμερη κατάρτιση τους στη Μάλτα 2-12 Μαΐου 2016 σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού και τις δραστηριότητες τις οποίες προτείνουν και πιστεύουν πως θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του τουρισμού στον τόπο μας.

Ο κ. Garancini αφού συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, συμφώνησε μαζί τους ότι το μέλλον του τουρισμού είναι η προσφορά εναλλακτικών δραστηριοτήτων πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα. Σημείωσε πως ζητούμενο πλέον είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ότι αυτό για να επιτευχθεί χρειάζεται να αναπτυχθούν νέες συνεργασίες και να σχεδιαστεί στρατηγικό σχέδιο για την εξωστρέφεια της πόλης τόσο σε τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

Ενημέρωσε επίσης την ομάδα για τη συμμετοχή της πόλης του Ηρακλείου στο Δίκτυο των Iστορικών και Πολιτιστικών πόλεων της UNESCO και τις οργανωμένες προσπάθειες που γίνονται προκειμένου ο Μινωικός πολιτισμός να ενταχθεί στην Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά.
Η συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε με την προτροπή του κ. Garancini στους μαθητές/τριες να συνεχίσουν να επενδύουν σε γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα του τουρισμού και να συμμετέχουν ενεργά σε τέτοια ενδιαφέροντα ευρωπαϊκά προγράμματα. 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Φωτογραφίες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται για τις εκδόσεις της Βεκελαίας.

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αύριο Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αναπληρώτρια Δημάρχου Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Καραντινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. 

Εν συνεχεία, παρουσία του κ. Πασπάτη και της κ. Πλεύρη, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκε για τις πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές που φιλοξενεί (όπως το αρχείο του Γιώργου Σεφέρη) καθώς και για την διαδικασία συντήρησης των πολύτιμων παλαιτύπων τα οποία διαθέτει.  

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκαύτωμα Βιάνου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσία Σακελλαροπούλου

Ολοκαύτωμα Βιάννου - Ένα ειδεχθές έγκλημα, μια υπέρτατη θυσία. Του Σωκράτη Βαρδάκη

Οι Ναζί φωτογράφιζαν τη Βιάννο σαν τουρίστες λίγο πριν την κάψουν! (Φωτογραφικό ντοκουμέντο)

 

 

ESPA BANNER