Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση στη Λότζια για το πάρκο Γεωργιάδη

parkogeorgiadi.jpg

Συνάντηση για τη διαχειριστική μελέτη του Πάρκου Γεωργιάδη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Λότζια παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρίας Κοζυράκη. 
Η ανησυχία ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα κόψει δέντρα από το πάρκο, είναι αυτό που κάνει τους πολίτες που νοιάζονται για το πάρκο, να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια σε μία τέτοια κίνηση, παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει διαβεβαιώσει με ανακοίνωσή της, ότι κανένα δέντρο δεν πρόκειται να κοπεί.
Υπενθυμίζεται ότι χθες οι φυλές του πάρκου Γεωργιάδη, κρέμασαν πανό έξω από τη Λότζια ως έκφραση διαμαρτυρίας για τα σχέδια της δημοτικής αρχής σχετικά με το πάρκο.Στη σύσκεψη μετέχουν ακόμη η κ.Ευγενία Στυλανιού ,συντονίστρια ΣΟΑΠ-ΒΑΑ,ο κ.Νίκος Φακουρέλης εντεταλμένος σύμβουλος μελετών και συντήρησης πρασίνου,εκρπόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ,ο κ.Μιχελάκης διευθυντής τεχνικών έργων και μελετών δήμου Ηρακλείου,η προισταμένη του τμήματος μελετών και συντήρησης πρασίνου κ.Εωφίλη Φραγκούλη,η κ.Δέσποινα Βαρσαμιδάκη του τμήματος υδραυλικών και εγγειοβελτιωτικών έργων του δήμου,εκπρόσωπος της οικολογικής παρέμβασης Ηρακλείου κ.α
Φωτογραφίες από τη συνάντηση στη Λότζια:

parkogeorgiadi3.jpg

parkogeorgiadi3.jpg, by gpapadakis

parkogeorgiadi2.jpg

parkogeorgiadi2.jpg, by gpapadakis

Κρήτη

Ηράκλειο

Στυλιανίδης: Στο Αρκαλοχώρι το Ελληνικό κράτος δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης της κρίσης

χρήστος στυλιανίδης

Για τη συνεχιζόμενη σεισμική διέγερση στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ρωτήθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης, που βρέθηκε στη Χανιά εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

«Έχω επισκεφθεί – σημείωσε – δύο φορές την περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Από την πρώτη στιγμή είμαστε εκεί για να παράσχουμε κάθε φροντίδα στους σεισμόπληκτους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια δύσκολο περίοδος για την Κρήτη, παρακολουθούμε το σεισμικό φαινόμενο με μια επιτροπή εκτίμησης του σεισμικού κινδύνου. Προς το παρόν μας καθησυχάζουν πως είναι μετασεισμική ακολουθία”.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι “οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την τοπική αυτοδιοίκηση, συναρμόδια υπουργεία, είναι έτοιμες για να παράσχουν ότι χρειάζεται ο τόπος και η περιοχή” και πρόσθεσε: “Όπως ξέρετε ξεκίνησε η κυβερνητική αρωγή μέσω της πλατφόρμας, οι άνθρωποι που μένουν σε σκηνές είναι ελάχιστοι και με δική τους βούληση.

“Στο Αρκαλοχώρι – τόνισε ο Υπουργός – το Ελληνικό κράτος λειτούργησε σωστά και δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης της κρίσης. Έχοντας την Ευρωπαϊκή εμπειρία είμαι υπερήφανος, γιατί είδα ότι αυτή η χώρα παρόλες τις ελλείψεις σε σύστημα και οργάνωση, έχει τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να βασιστεί πάνω του και να έχει επιτυχία στη διαχείριση κρίσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

28η Οκτωβρίου - Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Συγκίνηση στις εκδηλώσεις που έγιναν στις σεισμόπληκτες περιοχές

Αρναουτάκης από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι: Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1940

Σεισμός - Ηράκλειο: Το χωριό όπου έμειναν όρθια μόνο 3 σπίτια! (φωτογραφίες)

ESPA BANNER