Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ

20191206_115034.jpg

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:

Συνάντηση πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, με σκοπό να του θέσει ζητήματα δυσλειτουργίας του ΕΦΚΑ και ειδικά ζητήματα, που αφορούν στην ενίσχυση του τοπικού παραρτήματος με επαρκές προσωπικό καθώς έχει ξεπεραστεί παναλλαδικώς η χρονοκαθυστέρηση στην διεκπεραίωση πάσης φύσεως αιτημάτων των ασφαλισμένων. Χαρακτηριστική είναι η μη απόδοση συντάξεων στο Νομό, τα τελευταία χρόνια.
Η αναφορά συνεχίστηκε με τα προβλήματα του Σ.ΕΠ.Ε. με την έξαρση των εργατικών δυστυχημάτων στο νησί μας. Δυστυχώς, όμως, ο κατεξοχήν ελεγκτικός φορέας υπέρ των εργαζομένων, αντιμετωπίζει μια σειρά εμποδίων, με μεγαλύτερο αυτό της έλλειψης προσωπικού και την αδυναμία χρήσης υπηρεσιακού οχήματος. 
Ο  Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την μεσολάβηση του και  για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΦΚΑ, άμεση όμως ήταν η παρέμβαση του για την αντικατάσταση του οχήματος  της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου, που λήγει στις   12/12/2019, καθώς είναι με πρόγραμμα  leasing και με την παρέλευση της ημερομηνίας η υπηρεσία μένει χωρίς όχημα.
Το ΕΚΗ θα συνεχίσει τις επαφές του προς πάσα κατεύθυνση για ζητήματα, που αφορούν στους χώρους εργασίας, επιδιώκοντας την  άμεση επίλυση τους. 

 

Κρήτη

Εντυπωσίασαν οι μαθητές του Μάνου Πυροβολάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

μάνος πυροβολάκης μέγαρο μουσικής

Μια ξεχωριστή βραδιά πρόσφεραν  οι μαθητές του Μάνου Πυροβολάκη, πριν λίγες μέρες στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι οποίοι πρόβαλαν μία φρέσκια εικόνα της κρητικής παράδοσης, μέσα από το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία τους, εντυπωσιάζοντας το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα! 

Οι μαθητές Λύρας και Τραγουδιού του Μάνου Πυροβολάκη, άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με μελωδίες της Κρήτης, που χαρακτήρισαν με το παίξιμό τους οι πρωτομάστορες, αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής, όπως ο Μανόλης Λαγός, ο Χαρίλαος Πιπεράκης, ο Θανάσης Σκορδαλός , ο Γιώργος Κουτσουρέλης , ο Κώστας Μoυντάκης, ο Nίκος Ξυλούρης, ο Ναύτης (Κώστας Παπαδάκης), ο Βασίλης Σκουλάς κ.α.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου μαθημάτων λύρας που διδάσκει ο Μάνος Πυροβολάκης στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας , στο Ωδείο

Σύγχρονη Μουσική Παιδεία και στους Συλλόγους Κρητών Περιστερίου,

Πεύκης, Βριλησσίων και Αγίας Βαρβάρας.

Σ’ αυτό τον κύκλο μαθημάτων η διδασκαλία στηρίζεται στην αποτύπωση και μεταγραφή μελωδιών και σκοπών εξ ακοής, που στα χέρια των μαθητών βρίσκουν τη φυσική τους συνέχεια στο χρόνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων.