Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Πάρκο Γεωργιάδη ο Δήμαρχος Ηρακλείου (Φωτογραφίες)

παρκο γεωργιαδη.jpg

Αυτοψία στο τμήμα του Πάρκου Γεωργιάδη που δόθηκε προς χρήση στο κοινό, πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Πρόκειται για το κομμάτι από την οδό Χαριλάου Τρικούπη μέχρι και την παιδική χαρά, στο οποίο μεταξύ άλλων:

- Ανακαινίστηκε η παιδική χαρά.

- Δημιουργήθηκαν κράσπεδα και οριοθετήθηκαν οι διαδρομές περιπάτου.

- Εγκαταστάθηκε δίκτυο αποστράγγισης ομβρίων.

- Έγινε μετατροπή στην κεντρική είσοδο από Χαριλάου Τρικούπη ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση τα ΑμεΑ.

- Τοποθετήθηκαν οι δεξαμενές στις οποίες θα συλλέγεται το νερό από το οποίο θα αρδεύεται το Πάρκο.

 

 

Μετά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Παραδίδουμε προς χρήση στο κοινό το πρώτο τμήμα του Πάρκου Γεωργιάδη, το οποίο περιλαμβάνει και την παιδική χαρά, με την αισιοδοξία ότι θα εξελιχθεί εκ νέου σε τόπο συνάντησης και αναψυχής για τους Ηρακλειώτες. Ήδη η αλλαγή είναι εμφανής και θα γίνει ακόμα περισσότερο όταν προχωρήσουν οι εργασίες στο υπόλοιπο κομμάτι του Πάρκου, καθώς και οι φυτεύσεις. Ευελπιστούμε ότι από εδώ και εμπρός το έργο θα κυλήσει χωρίς προβλήματα και θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και έντεχνα, για να μπορέσουν οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης να το απολαύσουν ξανά, το συντομότερο δυνατόν».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κόλπος Δερματά και Ίδης συζητώνται στη Λότζια

Η Λότζια

Το “πάγωμα” των εργασιών στον Κόλπο του Δερματά, η εργολαβία ανάπλασης στον πεζόδρομο της Καλοκαιρινού- Ίδης και επεξηγήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, είναι τα τρία θέματα που θα συζητηθούν αύριο (22/1), στη μια το μεσημέρι, μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στη Λότζια.

Την πρόσκληση για τη διαπαραταξιακή σύσκεψη και την ατζέντα των θεμάτων απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του Πέτρου Ινιωτάκη με την οποία ζητείται από την δημοτική αρχή “ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής του Κόλπου του Δερματά ως Τουριστικής Μαρίνας “, καθώς και η εκκίνηση των διαδικασιών έκδοσης της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης και της έγκρισης κατασκευής έργων όπως προβλέπει η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη