Κρήτη

Ηράκλειο

Στο νοίκι ο Δήμος Ηρακλείου αν και διαθέτει... 1300 ακίνητα!

Η Λότζια

Χίλια τριακόσια ακίνητα, καταγεγραμμένα και δηλωμένα στο έντυπο Ε9 της εφορίας, διαθέτει ο Δήμος Ηρακλείου, όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος για την καταγραφή και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας Μανώλης Βασιλάκης.

Ο κ. Βασιλάκης χαρακτήρισε ικανοποιητικό τον βαθμό καταγραφής της δημοτικής περιουσίας χωρίζοντας σε 4 κατηγορίες τα ακίνητα:

1) Τα ακίνητα που παραδοσιακά κατέχει ο δήμος Ηρακλείου

2) Αυτά που δωρήθηκαν κυρίως στο Πανάνειο (ως δημοτικό νοσοκομείο)

3) Αυτά που ανήκουν σε όμορους δήμους που συνενώθηκαν με τον δήμο Ηρακλείου και

4) όλα τα ακίνητα που στεγάζουν σχολεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα τεράστιο ακίνητο, έκτασης 200 στεμμάτων στα περίχωρα της Ιεράπετρας, (δωρεά Χατζάκη στην πρώην κοινότητα Ασιτών) για το οποίο έχει αποφασιστεί να αξιοποιηθεί με την τοποθέτηση φωτοβολταικών.

Τα όποια έσοδα προκύψουν – είπε ο κ. Βασιλάκης - θα διατεθούν για έργα στις Ασίτες. Εκτός από τα ακίνητα που διαθέτει ο δήμος Ηρακλείου εντός της πόλεως αρκετά είναι και τα λιόφυτα που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του, για τα οποία ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι υπάρχουν σχέδια για την αξιοποίησή τους, ωστόσο η πώληση δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Να σημειωθεί όμως ότι παρά το γεγονός, ότι ο Δήμος έχει στην ιδιοκτησία του τόση ακίνητη περιουσία εξακολουθεί να μισθώνει κτίρια προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημοτικές υπηρεσίες

Κρήτη

Κρήτη: Ισόβια Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

29χρονος ανώγεια

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ο Καλομοίρης δικάστηκε για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 15 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την οπλοφορία, την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θρίλερ με εκταφή νεκρής - Εισαγγελική έρευνα σε γηροκομείο

Κρήτη: Το κιβώτιο με τα ναρκωτικά την πρόδωσε - Χειροπέδες σε 45χρονη (φώτο)

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου