Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο αύριο η υπουργός Πολιτισμού μαζί τον Λευτέρη Αυγενάκη

mendoni-augenakis.jpg

Αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θα επισκεφτούν στο Ηράκλειο στις 8 π.μ. τις εγκαταστάσεις του Τένις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α." και στις 9.15 π.μ. το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ στις 10.15 π.μ. θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, στο Δημαρχείο και στις 11.30 π.μ. με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στην Περιφέρεια.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 50χρονος

δικαστήρια 50χρονος

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 50χρονος που σκόρπισε τον θάνατο την περασμένη Τετάρτη στις Μοίρες, πυροβολώντας και κόβοντας το νήμα της ζωής του 79χρονου Κώστα Χατζάκη και τραυματίζοντας την σύζυγό του, ενώ βρισκόταν σε αναζήτηση της εν διαστάσει συζύγου του, η οποία νοίκιαζε το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Το κλίμα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου ήταν τεταμένο, καθώς είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μέλη της οικογένειας του θύματος, αλλά και κάτοικοι των Μοιρών, ωστόσο τα επεισόδια αποφεύχθηκαν, τόσο κατά την προσαγωγή του όσο και κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφος ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γιώργος Κοκοσάλης έκανε λόγο για έναν "σακατεμένο άνθρωπο, μία τραγική φιγούρα" εκφράζοντας για μία ακόμη φορά ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

 

 

 

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Γιάννης Στειακάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι εναντίον του κατηγορουμένου θα στραφούν και οι γονείς των παιδιών που έπαιζαν αμέριμνα ενώ ο δράστης βρισκόταν έξω από το κτίριο και πυροβολούσε. Παράλληλα τον χαρακτήρισε "αιμοδιψή χαρακτήρα, που δεν πείθει όταν δηλώσει από τη μια ότι δεν θυμάται τι έκανε, και από την άλλη ζητά συγγνώμη".