Κρήτη

Ηράκλειο

Στην Ιταλία ο Γιάννης Κουράκης - Συνέδριο για την Κυκλική Οικονομία

Κουράκης

Ο Γιάννης Κουράκης, συμμετέχει στην ετήσια  έκτακτη Συνεδρίαση της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος της ΕτΠ, με θέμα την ΄΄ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ΄΄ , η οποία πραγματοποιείται στο Τέρνι της Κεντρικής Ιταλίας την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.
   
Το συνέδριο θα ασχοληθεί με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της μετάβασης σε μια ΄΄Κυκλική Οικονομία΄΄ , η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά Σχέδια Δράσης για τα επόμενα χρόνια, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΄΄, που η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύθηκε το Φεβρουάριο του 2016.

Σε δήλωσή του, ο Γιάννης Κουράκης,  αναφέρει ό,τι   ΄΄…η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μπει στον δρόμο, ώστε να γίνει μια πιο Κυκλική Οικονομία, στην οποία ελαχιστοποιούνται τα απόβλητα και η αξία των υλικών, προϊόντων και πόρων διατηρείται στον οικονομικό κύκλο για όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Ο Γιάννης Κουράκης αναφέρει επίσης, ότι αυτό είναι απαραίτητο, προς το συμφέρον της οικονομικής και οικολογικής βιωσιμότητας, και πως μ` αυτόν τον τρόπο θα συμβάλει και στη μείωση του  αποτυπώματος άνθρακα της οικονομίας της ΕΕ, μειώνοντας την εξάρτησή της από επιβλαβείς, ακριβές ή αναξιόπιστες πηγές πρώτων υλών και θα προωθήσει την καινοτομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανταγωνιστικότητα ΄΄.

Σε συνέχεια της δήλωσής του ο Γιάννης Κουράκης τονίζει πως   ΄΄ …για να είμαστε σε θέση να καρπωθούμε τα οφέλη αυτά, απαιτείται θεμελιώδης και βαθιά μεταμόρφωση πολλών πτυχών της τρέχουσας οικονομικής ζωής και των καταναλωτικών συνηθειών, η οποία θα έχει εκτεταμένες κοινωνικές συνέπειες, αισθητές με διαφορετικό τρόπο στις διάφορες περιοχές της Ε.Ε.΄΄. 

Στους ομιλητές της συνεδρίασης, περιλαμβάνονται η Catiuscia Marini Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΕτΠ και Περιφερειάρχης της Umbria, ο Leopoldo Di Girolamo Δήμαρχος Terni, o Edouard Martin, Ευρωβουλευτής, η Babette Winter, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πολιτισμού της Θουριγγίας και εισηγήτρια της ΕτΠ για την κυκλική οικονομία, η Simona Bonafè, Ευρωβουλευτής, εισηγήτρια του ΕΚ σχετικά με την αναθεώρηση των οδηγιών της ΕΕ για τα απόβλητα και ο  Stefano Vaccari, Ιταλός Γερουσιαστής.

Ο Γιάννης Κουράκης και αντιπροσωπεία της ομάδα του ΕΣΚ της ΕτΠ, κατά την διάρκεια της παραμονής στην Κεντρική Ιταλία θα επισκεφθούν πληγείσες περιοχές του φονικού σεισμού της 24ης Αυγούστου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca

Βενιζέλειο

Στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται μία 44χρονη γυναίκα, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοίού, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που θορυβεί τις υγειονομικές αρχές του τόπου, μετά την περίπτωση του 35χρονου από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου, Χάρης Λυδάκης, "η γυναίκα εμβολιάστηκε πριν από περίπου 13 ημέρες και λίγο μετά άρχισε να εμφανίζει ήπια συμπτώματα. Στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη".
Όπως λέει ο κ. Λυδάκης, η γυναίκα εμφάνισε θρομβοπενία με μία πιθανότητα θρόμβωσης και διαταραχής στην πηκτικότητα του αίματος και συμπλήρωσε πως όλες οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής δεν δείχνουν κάποια άλλη νόσο που θα μπορούσε να εμφανίσει το πρόβλημα πηκτικότητας στο αίμα της. Ηπερίπτωση της 44χρονης, ελέγχεται και παρακολουθείται στενά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο της Astrazeneca" κατέληξε ο κ. Λυδάκης.

Λίγο αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση για το περιστατικό από τη Διοιίκηση του Βενιζελείου η οποία αναφέρει τα εξής:

"Στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται γυναίκα 44 ετών η οποία προσήλθε με άτυπα ενοχλήματα και εργαστηριακές διαταραχές πηκτικότητας και θρομβοπενίας.

Είχε εμβολιασθεί με την πρώτη δόση εμβολίου Astra Zeneca, πρό 7ημέρου από την εισαγωγή της.

Γίνεται διερεύνηση για υποκείμενα νοσήματα, καθώς και πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

Λαμβάνει θεραπεία σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα."

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση από Κρητικό: Βοηθήστε να βρεθεί ο οδηγός που με χτύπησε (φωτο)

Κρήτη: Συναγερμός για 23χρονο που ήπιε ποντικοφάρμακο