Κρήτη

Ηράκλειο

Σεμινάρια σπηλαιολογίας για αρχάριους στην Κρήτη

ορειβασια

Ο Σπηλαιολογικός Όμιλος Κρήτης (ΣΠ.Ο.Κ.) διοργανώνει για 17η χρονιά σεμινάρια σπηλαιολογίας αρχαρίων από 8/3/2017 έως 24/5/2017.
Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Με την προσέγγιση αυτή επιχειρείται η επαφή και η μύηση των εκπαιδευομένων στη σπηλαιολογική εξερεύνηση και μελέτη του εξαιρετικά πλούσιου υπόγειου κόσμου της Κρήτης.

Η θεματολογία περιλαμβάνει:
Στοιχεία σπηλαιολογίας και σπηλαιογένεσης, στοιχεία Γεωλογίας, σπηλαιολογικά υλικά, Βιοσπηλαιολογία, μεθόδους χαρτογράφησης, σπηλαιοφωτογράφηση, άνθρωπος και σπήλαια, κινδύνους στα σπήλαια, οργάνωση σπηλαιολογικών αποστολών και πρώτες βοήθειες.
Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει μονοήμερες ή διήμερες εκπαιδευτικές εξορμήσεις σε γεωλογικά ενδιαφέρουσες περιοχές, σπήλαια και σπηλαιοβάραθρα και εξάσκηση σε τεχνικές μονού σχοινιού για την προσέγγιση των κάθετων σπηλαιομορφών.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.
Μέγιστος αριθμός: 12 άτομα
 

σεμιναρια σπηλαια

σεμιναρια σπηλαια, by meropi

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες και εγγραφές μέχρι 1/3/2017 στο:  seminfo@spok.gr 
Επικοινωνία κάθε Τετάρτη από 21.00 έως 23.00 στο τηλ. 2810-283160 και στο κινητό 6980212010 καθημερινά.
Διεύθυνση: Μπιζανίου 11, Ηράκλειο Κρήτης. 

O Σπηλαιολογικός Όμιλος Κρήτης θα πραγματοποιήσει παράλληλα και την Ετήσια Γενική Συνέλευσή του την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:00 στα γραφεία του ΣΠ.Ο.Κ., στη διεύθυνση Μπιζανίου 11, στο Ηράκλειο Κρήτης.
«Παρακαλούνται όσα μέλη θέλουν να υποβάλλουν θέματα για συζήτηση, να το κάνουν μέχρι και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017¬, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κρήτη

Λασίθι

ΣΥΡΙΖΑ - Λασίθι : Επίσκεψη Ανδρέα Ξανθού σε νοσοκομεία

ανδρέας ξανθός

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, που με την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ανέδειξε το πρόβλημα της σχεδιαζόμενης από την Κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησης και συγχώνευσης μονάδων υγείας, ο πρώην Υπουργός Υγείας θα συζητήσει τα προβλήματα των νοσοκομείων του Λασιθίου και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Υγεία.

Το βράδυ της Τρίτης 3/8 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Κήπο της Σητείας, με θέμα “ Πανδημία - Οικονομία - η Πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης”, με ομιλητές τον Δημήτρη Παπαδημούλη, Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ανδρέα Ξανθό, Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου, και τον Μανόλη Θραψανιώτη, Βουλευτή Λασιθίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

09.30 Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης. Συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

10.30 Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Συνάντηση με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους και εκπροσώπους Ιατρικών φορέων.

13.15 Νοσοκομείο Σητείας. Συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

14.30 Επίσκεψη στον Δήμαρχο Σητείας.

20.00 Ανοιχτή Εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο με θέμα:

“ Πανδημία - Οικονομία - η Πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης”.

Ομιλητές: Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ανδρέας Ξανθός, Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής Ρεθύμνου και Μανόλης Θραψανιώτης, Βουλευτής Λασιθίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα - Ζήρια: Η φωτιά έκαψε ένα μεγάλο τμήμα της κοινότητας

Ηράκλειο: Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων στην πλ. Ελευθερίας η ανακύκλωση