Κρήτη

Ηράκλειο

Αναμένουν αύξηση των Αμερικανών τουριστών στην Κρήτη

τουρισμος

Διεξάγεται αυτές τις μέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το πρώτο "Greek Panorama B2B Roadshow", η σημαντικότερη τουριστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελλάδα επί  αμερικανικού έδαφος και στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση των Τουριστικών Πρακτόρων της Αμερικής (ASTA), το Υπουργείο Τουρισμού, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον και το Σύνδεσμο Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων και Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA).
 
Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης που έλαβε χώρα πέρυσι στη Νέα Υόρκη, η φετινή διοργάνωση έχει την καινοτομία της πραγματοποίησης  "κινητής εκδήλωσης" με επαγγελματικές συναντήσεις στη Βοστόνη, Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον με τη συμμετοχή εκατοντάδων φορέων και αγοραστών (buyers).
 
Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσωπεί ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ.Gian Andrea Garancini, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 14 συναντήσεις στη Βοστόνη, 18 στη Νέα Υόρκη και 14 στην Ουάσιγκτον, με τουριστικούς πράκτορες κυρίως των Ανατολικών Πολιτειών των ΗΠΑ, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ελληνική τουριστική αγορά, όπου το Ηράκλειο ανεβαίνει σταθερά στις προτιμήσεις του κοινού ως πόλη προορισμός και ως λιμάνι κρουαζιέρας.
 

τουριστική έκθεση

τουριστική έκθεση, by mpeka

Οι φετινές προβλέψεις σε ότι αφορά την αμερικανική αγορά στην Ελλάδα παρουσιάζουν γενική αύξηση της τάξεως του 15/20%, ποσοστό στα πλαίσια του οποίου η Κρήτη και το Ηράκλειο διεκδικούν μεγάλο μερίδιο.
 
Το Σάββατο 12 Μαΐου η εβδομάδα του Greek Panorama κλείνει στην Αμερικανική Πρωτεύουσα με μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων στα πλαίσια του "EU open days" όπου βουλευτές και γερουσιαστές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους εκθέτες από ολόκληρη την Ελλάδα, εν όψη της συμμετοχής των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
 
Από την Κρήτη επίσης συμμετέχουν ο Δήμος Ρεθύμνου μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου, καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων και μικρών ξενοδοχειακών μονάδων όλων των νομών του νησιού.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σήμερα οι ποινές στους μαθητές για το περιστατικό με το αντισηπτικό

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει ο Σύλλογος των Καθηγητών του Γυμνασίου στο Ηρακλείου, στο οποίο την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές περιστατικό: με δύο μαθητές να ρίχνουν αντισηπτικό στα μπουκαλάκια με νερό δύο συμμαθητριών τους, οι οποίες τα κατανάλωσαν και μεταφέρθηκαν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Το περιστατικό, το οποίο μετέδωσε πρώτο το ekriti.gr, έχει και συνέχεια καθώς πέραν της ποινής που αναμένεται να επιβληθεί στους πρωταγωνιστές του περιστατικού από τον Σύλλογο Καθηγητών σήμερα, οι οικογένειες των δύο μαθητριών έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, τόσο δηλαδή  κατά των μαθητών που έριξαν το αντισηπτικό στα μπουκάλια, όσο και κατά των υπευθύνων για την επίβλεψη των μαθητών του σχολείου, με τη μήνυση να έχει ήδη κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Εξαιτίας της τροπής που πήρε η υπόθεση και της νοσηλείας των μαθητριών σε νοσοκομειακό ίδρυμα, ήδη ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της κακόγουστης φάρσας ζήτησε οικειοθελώς τη μεταγραφή του σε άλλο γυμνάσιο. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

Κρήτη: Κακοκαιρία «εξπρές» προ των πυλών - Πότε θα χτυπήσει

ESPA BANNER