Κρήτη

Ηράκλειο

Που θα κοπεί το ρεύμα τις επόμενες μέρες στο Ηράκλειο

διακοπες ρευματος

Διακοπές ρεύματος έχει προγραμματίσει η ΔΕΗ στο Ηράκλειο την ερχόμενη εβδομάδα. Πιο αναλυτικά, στις παρακάτω περιοχές θα γίνει διακοπή: 

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9/2016
08:00-11:00 Στο Δ.Ηρακλείου, στην Αγ.Τριάδα, στις οδούς Δαμβέργηδων από την οδό Σακουλιέρηδων έως την Λ.Σοφ.Βενιζέλου, Σακουλιέρηδων από την οδό Μελιδώνη έως την οδό Δαιμονάκηδων, Κισσάμου από την οδό Βουρδουμπάδων έως την οδό Μελισσινών, Σκορδυλών από την οδό Βαλέστρας έως την οδό Μελιδώνη, Βαλέστρας από την οδό Βουρδουμπάδων έως την οδό Σαββαθιανών.Επίσης στις οδούς Δαμιανού, Μελισσινών, Μελιδώνη και Δαιμονάκηδων.
08:00-14:00 Στη ΒΙΠΕΗ στην οδό Ρ από την οδό Β έως την οδό Γ και στην οδό Β από την οδό Ρ έως την οδό Ι περιλαμβανομένων των επιχειρήσεων Φαιστός, Κονιόρδου, Ευρωπάκ, Χαριτάκης, Τοσκούδης, ΑΚΕΚ, Μιχαλάκη, Δανδάλη και σκαπτικά Μίνως.
11:30-14:30 Στο Δ.Ηρακλείου, στο Ηράκλειο, στις οδούς Αρχ.Μακαρίου από τη Λ.Σοφ.Βενιζέλου έως την οδό Σκουλάδων, Σακουλιέριδων από την οδό Αρχ. Μακαρίου έως την οδό Δαιμονάκιδων, Μελισσινών από την οδό Αρχ. Μακαρίου έως την οδό Δαμβέργιδων, Δαμβέργηδων από την οδό Βουρδουμπάδων έως την οδό Μελισσινών και Σοφ.Βενιζέλου από την οδό Αρχ.Μακαρίου έως την οδό Εφόδου.
12:00-15:00 Στο Γάζι, στο Τσαλικάκι, νότια της Αγ.Μαρίνας, στις οδούς Πολυτεχνείου και Θράκης.

ΤΡΙΤΗ 13/9/2016
08:00-09:30 Στο Δ.Αρχανών - Αστερουσίων, στα χωριά Πατσίδες (στην περιοχή της οικίας Πιτσάκη), Άνω και Κάτω Αρχάνες, Κουνάβοι και Καταλαγάρι.Επίσης στην περιοχή από Κόμες προς Πεζά, στην περιοχή του κέντρου Λαβύρινθος, του κάμπου Πεζών, του βιολογικού καθαρισμού Πεζών, του κέντρου του χωριού Πεζά, της ένωσης Πεζών πίσω από το νέο δημαρχείο και των ψυγείων της Ένωσης, του Κρητικού φούρνου έναντι του οινοποιείου Μίνως και του ελαιουργείου Πολιτάκη στις Αγ.Παρασκιές.Στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Γιούχτα και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω περιοχών και χωριών.
08:00-11:00 Στη Λ. Θέρισσου στις οδούς Αστερουσίων από την οδό Παυσανίου έως τη οδό Θενών, Θενών από την οδό Αστερουσίων μέχρι την Αυλώνος, Ρηζινίας από την οδό Χαλκηδώνος έως την οδό Λασαίας, Λασαίας από την οδό Αστερουσίων μέχρι την οδό Ρηζινίας, Αυλώνος από την οδό Λασαίας μέχρι την οδό Χαλκηδώνος.Επίσης στις οδούς Άρβης και Ηλέκτρας.
08:00-12:00 Στο χωριό Κουνάβοι του Δ.Αρχανών - Αστερουσίων, στην περιοχή του ελαιουργείου του συνεταιρισμού Κουνάβων.
08:00-15:00 Στο Δ.Αρχανών - Αστερουσίων, στην περιοχή του Ι.Ν. Αγ.Παντελεήμονα πριν το χωριό Κουνάβοι.
11:00-15:00 Στις Άνω Αρχάνες στην περιοχή Μανίλι, απέναντι από ξενοδοχείο ΔΙΑΣ, και στην οδό Μαρινάτου.
11:30-14:30 Στη Θέρισσο στη λεωφ.Μίνωος από την οδό Απολλωνίας έως την οδό Ανωγείων, λεωφ.62 Μαρτύρων από την οδό Φουρτουνάτου έως την οδό Ευαγγελιστρίας, Ραύκου από την οδό Απολλωνίας έως την οδό Ανωγείων, Ανωγείων από τη λεωφ.Μίνωος έως την οδό Ευαγγελιστρίας.Επίσης στην οδό Πάρου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9/2016
08:00-12:00 Στο χωριό Καμηλάρι του Δ.Φαιστού, στην περιοχή του εργοταξίου Koralus Alex.
08:00-14:00 Στο χωριό Λαγούτα του Δ.Μινώα Πεδιάδος, στην περιοχή του ελαιουργείου Αλεξάκη.
09:30-12:30 Στο χωριό Μαγαρικάρι του Δ.Φαιστού.
12:00-15:00 Στο Αρκαλοχώρι, στην οδό Εμμ.Λαμπράκη, στην περιοχή της νεοανεγειρόμενης οικίας Ταμιωλάκη Στ.
12:00-15:00 Στο χωριό Λίσταρος του Δ.Φαιστού, στην περιοχή της νεοανεγειρόμενης οικίας Σταματάκη.
12:30-14:00 Στο χωριό Βόροι Δ.Φαιστού, στην περιοχή του Ι.Ν. στο κέντρο του χωριού.
14:00-15:00 Στο χωριό Καστέλι του Δ.Φαιστού, στην περιοχή της νεοανεγειρόμενης οικίας Χατζηδάκη Ευαγγ.

ΠΕΜΠΤΗ 15/9/2016
08:00-11:00 Στη Θέρισσο στη Λ. Μίνωος από την οδό Στράβωνος έως την οδό Κ.Βάρναλη, Στενημάχου από την οδό Στράβωνος έως την οδό Κ.Βάρναλη, Λασαίας από την οδό Αστερουσίων μέχρι τη Λ.Μίνωος, Στράβωνος από τη Λ.Μίνωος έως την οδό Φιλιππουπόλεως.
08:00-11:00 Γενικά στο χωριό Κάτω Ζαρός του Δ.Φαιστού.
08:30-11:00 Στο Δ.Γόρτυνας στα χωριά Τρυπητά, Αγ.Κύριλος, Αντισκάρι, Πλ.Περάματα, Χρυσόστομος και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.
09:00-12:00 Στο χωριό Κόκκινος Πύργος του Δ.Φαιστού, στην περιοχή του θερμοκηπίου Μαζαρού Αντ.
11:00-13:00 Στο Δ.Φαιστού, στο Αντισκάρι, στην θέση Κριγιοί, στην περιοχή του αρδευτικού Ερωτοκριτάκη.
11:30-14:30 Στο Μασταμπά στις οδούς Γ.Γεννηματά από την οδό Θενών μέχρι την οδό Στεργιογιάννη, Κονδυλάκη από την οδό Αυλώνος μέχρι την οδό Γ.Γεωργιάδη, Νικολαϊδη από Ψιλάκη μέχρι την οδό Γ.Γεννηματά, Στεργιογιάννη από την οδό Ψιλάκη μέχρι την οδό Γ. Γεωργιάδη, Μ.Μερκούρη από την οδό Στεργιογιάννη μέχρι την οδό Κονδυλάκη, Θενών από την οδό Αυλώνος μέχρι το Κομμένο μπεντένι. Επίσης στη οδό Ισμήνης.
12:00-15:00 Στο χωριό Καπαριανά το Δ.Φαιστού, στην περιοχή των πρόσφατων έργων διάνοιξης του δρόμου από το Δήμο.
13:00-15:00 Στο Δ.Φαιστού, στον οικισμό Χρυσόστομο, στην θέση Σφηνιάς, στην περιοχή του αρδευτικού Βρέντζου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9/2016
08:00-10:00 Στην Τύλισσο, μεταξύ βιοτεχνικού πάρκου Τυλίσσου και Τύλισσο, στις περιοχές των οικιών Χρονιάρη και αποθήκης Παπάζογλου.
08:00-11:00 Στο Μασταμπά, στις οδούς Τίτου Γεωργιάδη από την οδό Στεργιογιάννη μέχρι το Δημοτικό κήπο, Πινδάρου από την οδό Σορβόλου μέχρι την οδό Κονδυλάκη, Ψυχάρη, Θ.Διακόνου και Αντ.Γρηγοράκη από την οδό Γ.Γεννηματά έως την οδό Τίτου Γεωργιάδη.
08:00-12:00 Στο χωριό Σκαλάνι στην οδό Αγάπης και στην περιοχή του εργοταξίου ΜεταξάρηΓεωργίας
08:00-12:00 Στον Κατσαμπά στις οδούς Βοσπόρου, Μακρυγιάννη, Καπάζουρνα μετά παρόδων, Διδούς και λ.Καζαντζίδη από την οδό Αγ.Τρύφωνος έως την οδό Διδούς.
10:00-12:00 Στις Μεσαμπελιές στις οδούς Μενεξέδων, Δρακάκη, Υακίνθων, Ορτανσίας και Γερανίων.
11:30-14:30 Στο Μασταμπά στις οδούς Μελ.Μερκούρη και Πινδάρου από την οδό Α. Γρηγοράκη έως τη λεωφ.Α.Παπανδρέου, λεωφ.Α.Παπανδρέου από την οδό Μ.Μερκούρη έως την οδό Πινδάρου, Ιερολοχιτών από τη λεωφ.Α.Παπανδρέου έως την οδό Σκουλά, Ιλ.Κατσούλη από την οδό Ιερολοχιτών έως την οδό Ραυτοπούλου, Πατρ.Γρηγορίου από την οδό Στρ.Αλεξάκη έως τη λεωφ.Α.Παπανδρέου.Επίσης στις οδούς Ζαχαριάδου, Ευκλείδου και Στ.Γεωργίου.
12:00-15:00 Στις Πατσίδες στην περιοχή του εργοστασίου Μπαστάκη και της ιδιοκτησίας Γυφτόπουλου.
12:00-15:00 Στο Μαραθίτη, στην οδό Εκάλης μετά παρόδων και στην περιοχή του εργοταξίου Καρχιλάκη.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω. Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε. πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου μας ακόμα και αν βρίσκονται καταγής.
 

Κρήτη

Ηράκλειο: Ντομάτες Τουρκίας και λουμπούνια Αργεντινής στο πιάτο μας!

ντομάτες

Από τούρκικη ντομάτα, πιπεριά και άλλες πράσινες σαλάτες από τη γειτονική χώρα, λεμόνια Αργεντινής και Ν. Αφρικής όπως και λουμπούνια Αργεντινής, έχει κατακλυστεί η ελληνική αγορά και δη η αγορά της Κρήτης!

Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί εκφράζουν επιφυλάξεις για τους ποιοτικούς ελέγχους των τροφίμων αυτών που καταλήγουν στο πιάτο μας, αν και οι ελληνικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι ειδικά όταν πρόκειται γα προϊόντα από χώρες εκτός ΕΕ.

Επίσης, πολλά λαχανικά φθάνουν στην Κρήτη από τη Σερβία, την Πολωνία και την Ολλανδία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Πρόεδρος των επαγγελματιών της κεντρικής λαχαναγοράς του Ηρακλείου, Μιχάλης Κονσολάκης.

Για το θέμα αυτό μάλιστα, σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη, παρουσία παραγωγών, μεταξύ άλλων, από το Τυμπάκι όπου τίθεται επί τάπητος το σοβαρό θέμα των ελέγχων.

Όπως είπε ο κ. Κονσολάκης, ευτυχώς φέτος, ο τουρισμός καλά κρατεί, όμως η παραγωγή είναι μειωμένη όπως για παράδειγμα στο Λασίθι, λόγω της περσινής κακής χρονιάς συνέπεια της πανδημίας…

“Οι ανάγκες δεν καλύπτονται, ενώ μόλις τώρα αρχίσαμε να παίρνουμε προϊόντα από το Τυμπάκι. Έτσι, αναγκαστικά, εισάγουμε από Σερβία, Πολωνία, Ολλανδία αλλά και από διάφορες περιοχές της χώρας μας”, τόνισε ο κ. Κονσολάκης.

Ο ίδιος εξήγησε μάλιστα ότι η τούρκικη ντομάτα – αν και αποτελεί έσχατη λύση όπως είπε - ωστόσο είναι σαφώς φθηνότερη κατά 30-40 λεπτά σε σύγκριση με την ντομάτα άλλων περιοχών.

Επίσης, την τιμητική τους στην αγορά της πόλης μας έχουν τα λεμόνια και τα … λουμπούνια Αργεντινής!

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλης Ορφανουδάκης, επεσήμανε ότι οι παραγόμενες ποσότητες ντομάτας και άλλων λαχανικών δεν καλύπτουν ούτε καν τις ανάγκες της περιοχής του, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτά τα προϊόντα φθάνουν στη χώρα μας, αν δηλαδή ο καταναλωτής γνωρίζει τι τρώει ή αν πρόκειται για προϊόντα παράνομων ελληνοποιήσεων.

Ο ίδιος μάλιστα συμμετέχει στη συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αντικείμενο όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Ελένη Μπουρμά

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη- καταλήψεις: Ποια σχολεία δεν άνοιξαν για μάθημα - Τραυματίστηκε μαθητής

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Άφησε άφωνους τους Ηρακλειώτες το λαμπρό μετέωρο - βολίδα! (βίντεο)

 

ESPA BANNER