Κρήτη

Ηράκλειο

Που θα κοπεί το ρεύμα στο Ηράκλειο τις επόμενες μέρες

reuma.jpg

Σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα προσωρήσει η ΔΕΗ  και αυτή την εβδομάδα λόγω των κατασκευών στο δίκτυο. Δείτε τις ημέρες και τις ώρες των διακοπών στο Ηράκλειο:

ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10/2016

08:00-11:00 Στο Ηράκλειο, στην περιοχή της πλατείας Κύπρου και στις οδούς Αθ.Διάκου, Ζερβουδάκη, Δεκελείας και Τυρνάβου.Επίσης στις οδούς Χρυσοστόμου και Νταλιάνη από την οδό Χαρ.Τρικούπη έως την οδό Καραγιάννη, Χαρ.Τρικούπη από την οδό Δρακοντοπούλου έως την οδό Χρυσοστόμου και Καστρινάκη Εμμ. από την οδό Χρυσοστόμου έως την οδό Νταλιάνη.

08:00-13:00 Στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών από την Σταυρακιανή καμάρα μέχρι το χωριό Σίβα.Επίσης στα χωριά Σίβα και Δαφνές.Στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου υγρών καυσίμων Ζαριφάκη, των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΗ στη θέση Λιθίνες Δαφνών και σε όλες τις επιχειρήσεις, αντλιοστάσια και κεραίες κινητής τηλεφωνίας των παραπάνω περιοχών και χωριών.

08:00-13:00 Στα χωριά Βαγιωνιά, Βασιλική και Κανδήλα.Στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων Στεργίου και Λεβεντάκη καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.

11:30-14:30 Στο Ηράκλειο, στην περιοχή του Εργατικού κέντρου, στις οδούς Χαρ.Τρικούπη από την οδό Δρακοντοπούλου έως την οδό Αθηνάς, Δρακοντοπούλου και Αθηνάς από την οδό Χαρ.Τρικούπη έως την οδό Καραγιάννη, Καραγιάννη από την οδό Νταλιάνη έως την Λ.Δημοκρατίας και στην Λ.Δημοκρατίας από την οδό Μύσωνος έως την οδό Μηλιαράκη.

12:00-15:00 Στο Γάζι, στον Αγ.Παντελεήμονα, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως μετά παρόδων και στην περιοχή της νεοανεγειρόμενης οικίας Κοντάκη Αικ.

13:00-15:00 Στο χωριό Αυγενική, στην περιοχή μέσα στο χωριό.

13:00-15:00 Στην Αμουδάρα, πλησίον του σινε Τεχνόπολης, στις οδούς Φόδελε, Ηλέκτρας και Μακεδονίας.

ΤΡΙΤΗ 04/10/2016

08:00-11:00 Στο Ηράκλειο, στην περιοχή του πάρκου Γεωργιάδη στις οδούς Γερωνυμάκη από την οδό Δωδεκανήσου μέχρι τη Λ.Δημοκρατίας, Λ.Δημοκρατίας από εκκλησία Αναλήψεως έως την οδό Μύσωνος, Χαρ.Τρικούπη από την οδό Αθηνάς μέχρι τη Λ.Δημοκρατίας.Επίσης στις οδούς Κουρουπάκη και Δωδεκανήσου.

08:00-15:00 Στο μέσα Καρτερός, προς το φαράγγι, στην περιοχή του αρδευτικού Ξενάκη και στο δρόμο για το χωριό Ελιά, μόλις περάσουμε την εθνική οδό, στην περιοχή της οικίας Ορφανουδάκη.

11:30-14:30 Στη Λ.Δημοκρατίας από την οδό Καλαμά έως την οδό Γκάλη, λεωφ.Εθν.Αντιστάσεως από την οδό Μαξ.Μαργουνίου έως την οδό Ιτάνου, Καλαμά από τη λεωφ..Δημοκρατίας έως την οδό Μ.Πρεβέλης, Μονής Αρετίου από τη λεωφ Εθν.Αντιστάσεως έως τη λεωφ.Κνωσού, Γκάλη από την οδό Χρυσοστόμου έως τη λεωφ.Δημοκρατίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05/10/2016

08:00-11:00 Στη Λ.Δημοκρατίας από την οδό Μύσωνος έως την οδό Ζαλόγγου, Μηλιαράκη από τη Λ.Δημοκρατίας έως την οδό Ρόδων, Ρόδων από την οδό Μίσωνος έως την οδό Μ.Αρετίου, Λ.Εθν.Αντιστάσεως από την οδό Μηλιαράκη έως την οδό Οδυσσέως, Λ.Γ.Παπανδρέου από τη Λ.Κνωσσού έως τη Λ.Έθν.Αντιστάσεως.

08:30-13:30 Στο χωριό Συκολόγος του Δ.Βιάννου, στην περιοχή του ελαιουργικού Συνεταιρισμού.

08:30-13:30 Γενικά στο χωριό Λουτράκι Κάτω Σύμης του Δ.Βιάννου.

11:30-14:30 Στη Λ.Δημοκρατίας από την οδό Λοχ.Καραγιάννη έως την οδό Γκάλη, Λεωφ.Γ.Παπανδρέου από τη Λ.Δημοκραστίας έως την οδό Χρυσοστόμου, Νταλιάνη και Δρακοντοπούλου από την οδό Λοχ.Καραγιάννη έως την Λ.Γ.Παπανδρέου.Επίσης στις οδούς Φωτάκη και Γκάλη.

12:00-15:00 Γενικά στο χωριό Μηλιαράδω του Δ.Βιάννου.

12:00-15:00 Στο χωριό Βαχός του Δ.Βιάννου, στις περιοχές του ελαιουργείου Ζερβουδάκη, του Χυτά Δ.Βιάννου, της επιχειρήσεως Κεγκέρογλου και του φωτοβολταϊκού πάρκου Φωτόνιο.

ΠΕΜΠΤΗ 6/10/2016

08:00-11:00 Στο Ηράκλειο, στον συνοικισμό Αγ.Δημητρίου, στις οδούς Ιτάνου από την οδό Οδυσσέως έως την οδό Μιχ.Αποστόλη και στις οδούς Μιχ.Αποστόλη, Πάτμου, Μακεδονίας και Γιούχτα.

08:00-11:00 Στις Άνω Αρχάνες, στην περιοχή του γηπέδου και της διακλάδωσης προς Φουρνί.

08:00-13:00 Στις Μεσαμπελιές στις οδούς Ακροπόλεως, Σουνίου, Ακροκορίνθου, Κορίνθου, Ελευσίνας, Φραγκουλιτάκη και Εθνομαρτύρων από την οδό Ακροπόλεως έως την οδό Μεσσήνης.

11:00-13:00 Στην Άνω Φορτέτσα, στην περιοχή της οικίας Κριτσωτάκη Νικ.στις οδούς Πελεγρίνων και Διονύσου.

11:30-14:30 Στο Δ.Ηρακλείου στο Μασταμπά στη Λ.Α.Παπανδρέου από την οδό Σκουλά έως την οδό Μαγνησίας, Ε.Ο.Κ. από την οδό Δρυμιτινού έως τη Λ.Α.Παπανδρέου, Δαμασκηνού από την οδό Πανζελίου έως την οδό Μ.Μερκούρη, Φοίνικος και Λάππας από την οδό Πατρ.Φωτίου έως τη Λ.Α.Παπανδρέου, Μαγνησίας από την οδό Ατλαντίδος ώς την Λ.Α.Παπανδρέου, Λευθεραίου από την οδό Σμπώκου έως την Λ.Α.Παπανδρέου, Πανζελίου από την οδό Δρυμητινού έως την Λ.Α.Παπανδρέου και Μελ.Μερκούρη από την οδό Δρυμητινού έως την Λ.Α.Παπανδρέου.

13:00-15:00 Στο χωριό Σίλαμος, στην περιοχή της νεοανεγειρόμενης οικίας Ψυλλάκη.

13:00-15:00 Στη Φορτέτσα, στις οδούς Πολυνείκους και Ετεοκλέους.

13:00-15:00 Στην Νέα Αλικαρνασσό στην οδό Λύξου μετά παρόδων..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10/2016

00:00-03 :00 Στην οδό Ζωγράφου από την πλατεία Δασκαλογιάννη έως την οδό Αβέρωφ, Αβέρωφ από την οδό Μανουσογιάννη έως το κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου.Επίσης στην οδό Μανουσογιάννη και στην κλινική Ασκληπιός.

03:30-06:30 Στις οδούς Αβέρωφ από πλατεία Ελευθερίας έως την οδό Σμύρνης, Ζωγράφου από την οδό Χ.Γιάνναρη έως την οδό Αβέρωφ.Επίσης στις οδούς Μανουσογιάννη, Ανωπόλεως, Γρεβενών και Πεδιάδος.

08:00-13:00 Στο Δ.Μινώα Πεδιάδος, στα χωριά Άνω και Κάτω Καλύβια, Φιλίπποι, Άνω και Κάτω Καστελιανά, Φαβριανά και Δεμάτι.Στις εγκαταστάσεις τις επιχειρήσεως Ανδρουλάκη, του οινοποιείου Στραταριδάκη καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.

12:00-15:00 Στο χωριό Τσούτσουρας του Δ.Μινώα Πεδιάδος, στην περιοχή της οικίας Παπαμαστοράκη Εμμ.

12:00-15:00 Στο χωριό Ρουσοχώρια του Δ.Μινώα Πεδιάδος, στην περιοχή του ελαιουργείου Μυρωνάκη.

13:00-15:00 Στο Δ.Μινώα Πεδιάδος, στο χωριό Μπαδιάς.

08:00-15:00 Στο Δ.Αρχανών - Αστερουσίων στο χωριό Τεφέλι στην περιοχή του χοιροστασίου Παπαδόπουλου και στα χωριά Αμοσελέμι και Πυράθι.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω. Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε. πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου μας ακόμα και αν βρίσκονται καταγής.

Κρήτη

Ηράκλειο

Πρώτη Προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Καπετάν Σατανά στην Κρήτη

Αντωνης Γρηγορακης καπεταν σατανας

Η πρώτη δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στην Κρήτη, μετά την φεστιβαλική πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 21:00 στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ στο Ηράκλειο.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας των θερινών κινηματογράφων,  παρακαλούμε τους κινηματογραφόφιλους για την έγκαιρη προσέλευσή τους, διότι θα τηρηθούν όλα τα επιβαλλόμενα για την προστασία της δημόσιας ζωής μέτρα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με απαραίτητη πρόσκληση εισόδου. Περιορισμένος αριθμός δωρεάν προσκλήσεων θα διατεθεί στην είσοδο του Κινηματογράφου Βηθλεέμ μια ώρα πριν από την προβολή.

Δεύτερη προβολή:

Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Hρακλείου,

η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου και η Cyclos Film.

Tο Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ – παραγωγής 2021 – αναφέρεται στην προσωπικότητα και την δράση του αρχηγού της ανταρτικής ομάδας «Σατανά», Αντωνίου Γρηγοράκη. Ένα πολυεπίπεδο κινηματογραφικό «πορτρέτο» του ίδιου και ανθρώπων που στελέχωσαν την αντιστασιακή του ομάδα, ρίχνουν φως στην πολυτάραχη εποχή που έζησε.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ιστορία ενός λαού δεν είναι μόνο η επική. Η ιστορία που γεννιέται από τις μικροϊστορίες των ανθρώπων είναι εκείνη που τελικά δημιουργεί τα μεγάλα γεγονότα. Τα βουνά του Κρουσώνα, στις ανατολικές παρειές του Ψηλορείτη, υπήρξαν η μάνα τροφός των ανταρτών της Ομάδας Σατανά. Ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να αγωνιστούν για αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή τους. Ποιές ήταν αυτές οι πύρινες ψυχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που επισφράγισαν με την δράση τους την παρουσία τους στον τόπο; Ποιος ήταν ο Καπετάν Σατανάς, και πόση φωτιά να είχε στην ψυχή για να τα βάλει με τους δαίμονες;

Σκηνοθεσία | Βίκη Αρβελάκη

Αρχισυνταξία - Σενάριο | Κατερίνα Μπικάκη

Eπιστημονική Ομάδα | Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Έρευνα | Κατερίνα Μπικάκη - Νίκος Παρασκευάς - Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Διευθυντής Φωτογραφίας | Μιχάλης Μπούχλης

Μοντάζ | Μιχάλης Μπούχλης

Μουσική | Γιώργης Μανωλάκης

Μίξη Ήχου | Teemu Takalo

Μετάφραση - Υποτιτλισμός | Αδάμ Αρβελάκης

Παραγωγή | Cyclos Film

Συμπαραγωγή | Κέντρο Πολιτισμού Κρήτης

Mε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών «Αντώνης Γρηγοράκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«ΘΑΛΑΤΤΑ - ΘΑΛΑΤΤΑ»: Το 4ο podcast της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» με τον Διονύση Σαββόπουλο

«Καθαρό Μαλεβίζι χωρίς εξαρτήσεις»: Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

«120 μέρες στα Σόδομα»: 4,55 εκατ. ευρώ για τον χειρόγραφο του Μαρκήσιου ντε Σαντ