Κρήτη

Ηράκλειο

Πορεία μαθητών στο κέντρο του Ηρακλείου (φωτογραφίες)

Πορεία μαθητών στο κέντρο του Ηρακλείου

Πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ζητώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας, εν μέσω πανδημίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Πανό με αιτήματα των μαθητών
Πανό με αιτήματα των μαθητών

 

"Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή", ένα από τα συνθήματα

Στα αιτήματα των μαθητών, σύμφωνα με τα πανό, λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, όχι στη βάση του 10 και στην Τράπεζα Θεμάτων, καθώς και στην υποχρεωτική στράτευση στα 18.

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τί έδειξαν τα τεστ στις φυλακές

φυλακές αλικαρνασσού

Αισιόδοξα είναι τα νέα που έρχονται από το σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού όπου πριν λίγες ημέρες, σωφρονιστικός υπάλληος βρέθηκε θετικός στον κορωνοίό. 

Στις φυλακές από τη μέρα που έγινε γνωστό το γεγονός ότι εργαζόμενος έιναι θετικός, σήμανε συναγερμός και αμέσως ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα 12 τεστ που έγιναν σε εργαζόμενους βγήκαν αρνητικά ενώ τεστ θα γίνουν και σε άλλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που όμως δεν θεωρούνται "ομάδες υψηλού κινδύνου".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορωνοϊός αναστατώνει τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού καθώς πριν λίγους μήνες, σύζυγος σωφρονιστικού υπαλλήλου είχε βρεθεί θετική με συνέπεια στο κατάστημα να υπάρξει και πάλι αναστάτωση.