Κρήτη

Ηράκλειο

Πολεοδομική μελέτη - ανάσα για το Γάζι

δημος μαλεβιζιου

Την σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής ενότητας Γαζίου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με αυτοχρηματοδότηση, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
 
Πρόκειται για την μελέτη βάση της οποίας γίνεται η εφαρμογή του σχεδίου πόλης του Γαζίου και καθορίζονται οι εισφορές των ιδιοκτητών οικοπέδων της ευρύτερης περιοχής, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την άμεση οικοδόμησή τους. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της μελέτης, μπορούν να προχωρήσουν οι απαραίτητες πολεοδομικές παρεμβάσεις από τη Δημοτική Αρχή, οι διανοίξεις δρόμων που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης (όπως για παράδειγμα της Λ. Ελ. Βενιζέλου), η δημιουργία των προβλεπόμενων κοινόχρηστων χώρων, κλπ, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι συνθήκες πολιτικής προστασίας και βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Γαζίου.
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Πρόκειται για μια μελέτη που θα δώσει ανάσα στο σύνολο των ιδιοκτητών οικοπέδων της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου, θα αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσας του Δήμου μας και να αναβαθμίσει την καθημερινότητα όλων των δημοτών μας. Μια μελέτη όχι απλά απαραίτητη, αλλά αναγκαία για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης στο Γάζι, με πολλαπλά και πολύ σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους της πόλης μας.
Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Αντωνογιαννάκη, καθώς και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας για την πολύ καλή δουλειά και το αποτέλεσμα που κατάφεραν».
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους